85'

A-Junioren, A2, 3e klasse F

2 april 2011 13:00

Derby op zonne-energie
Was het de zon, waren het de bekende tegenspelers: waardoor het ook kwam, het was een leuke wedstrijd. Door de warmte van de zon, bleek weinig opwarm oefening nodig. Er was veel wind. In combinatie met de vele slootjes moest er dan ook veel gevist worden naar ballen die daar in waaiden.
Jordy's hoekschop draaide door de wind bijna automatisch het doel in maar Daan kopte hem voor alle zekerheid maar in. Ook Daniel kopte vandaag, iets wat niet zo dikwijls voorkomt.
Bij een 2-1 voorsprong had Nick P de kans om het af te maken toen hij alleen voor de keeper stond. Het schot ging echter recht op de keeper af. Meteen daarna aan de overkant moest Merlin 2 keer ingrijpen voor hij een schot had weggewerkt. Door het oog van de naald, anders waren we met gelijkspel de rust ingegaan.
De tweede helft van de wedstrijd begon de vermoeidheid steeds meer toe te slaan. Aan beide kanten vielen mensen regelmatig uit. Daarbij dikwijls geholpen door de tegenstander, waarbij de scheidsrechter enigszins eenzijdig floot. Uiteindelijk leverde al het geschop en geduw 4 gele kaarten op over de beide teams.
Een afgekeurd doelpunt van ons werd - terwijl de helft van de jongens nog aan het vieren was - gevolgd door een doelpunt van Focus. Dat de scheidsrechter had aangegeven dat er gewisseld kon worden, deed daar niets aan af.
Het laatste doelpunt van de wedstrijd was kenmerkend voor de inzet van Nick B. Blijven jagen en bestoken van de tegenstander, daarna door blijven knokken tussen alle benen door tot voor het doel en zelf scoren. Een inzet die vele tegenstanders deze wedstrijd mee maakten ("hoe raak je van Pim en Roy af"). Terwijl de coach de laatste ballen ging zoeken aan de overkant van de sloot, zat het publiek al na te praten in de zon op het terras van Focus.