90'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

27 maart 2011 14:00

Verbij, Th.G.

Vriendenschaar heeft de wedstrijd tegen OSM '75 schlemilelig met 2-3 verloren. Een ander woord is er niet voor. Hoewel OSM de betere ploeg was, vooral op gebied van efficiency, had Vriendenschaar met tien man spelend een gelijkspel in handen. Tot een paar seconden voor het laatste fluitsignaal Sander Verbeek en Vincent Rinck elkaar in de weg liepen en OSM van dichtbij de winnende treffer kon inprikken.

Jordan van Gestel zoekt de aanval.

In de zesde minuut was Vriendenschaar bij de eerste de beste aanval dicht bij een treffer, maarJordan van Gestel zag zijn schot van dichtbij geblokt door de keeper van OSM. Een minuut later was de eerste aanval van OSM wel raak Een vrije schop verdween onhoudbaar voor Vincent Rinck in de linker bovenhoek.

Hierna ontwikkelde zich een spel waarin OSM zich de betere ploeg toonde door betere balbehandeling en directer spel, uitmondend in diverse schoten op doel en een aantal corners.

Ilias el Karicha in actie.

In de vijfentwintigste minuut een prachtige aanval van OSM. De bal ging vanaf de vleugel naar de spits van OSM, die rakelings over kopte. Een minuut later zat Vriendenschaar toch in de wedstrijd. Uit een corner kwam de bal bij Niek Amelink, die schoot in. De bal werd gestuit en kwam weer bij Niek terecht. Die haalde de trekker nog eens over en het was 1-1.

Weer een minuut later moest Vincent Rinck tot twee keer toe ingrijpen in één en dezelfde aanval. Dat liep goed af. En het liep ook goed af voor Vriendenschaar toen in de 29e minuut OSM vrije doortocht kreeg en scoorde. OSM juichte al, maar de scheidsrechter besloot toch tot afkeuren wegens buitenspel.

Vlak voor rust maakte Brian Kosterman zich vrij van twee spelers van OSM. Hij schoot hierna zelf rakelings over het doel.

Bezwerend gebaar van de keeper van OSM. 'Laat maar gaan, de bal gaat toch naast.'

De tweede helft toonde min of meer hetzelfde spelbeeld. Als OSM de bal had of onderschepte was er direct gevaar en na tien minuten in de tweede helft pegelde OSM de 1-2 binnen.

Een minuut later schoot Vincent de Weger twee keer in, maar hij blesseerde met zijn schot alleen een OSM-speler.

Hierna wisselende kansen. In de 19e minuut na rust kwam Jerrol Suitela alleen voor de keeper van OSM, maar hij zag geen kans de gelijkmaker te scoren.

In de 38e minuut moest Wim de Boer met rood van het veld na een te forse tackle op zijn tegenstander. Vriendenschaar zette nog een keer aan met tien tegen elf. En in de 43e minuut kwam dan toch de gelijkmaker op het scorebord. Een schot van Brian Kosterman werd weliswaar geblokkeerd, maar de terugkomende bal werd door Vincent de Weger keurig in  het OSM-doel geschoten.

Keeper OSM bokst bal boven hoofd Sander Verbeek weg.

De wedstrijd leek af te stevenen op een 2-2 gelijkspel, waarmee ons elftal best gelukkig mocht zijn, hoewel verliespunten niet gebruikt kunnen worden. Maar het ene punt dat voor ons elftal nog in de wedstrijd zat, ging toch nog verloren.

In de allerlaatste minuut liepen Sander van Overbeek en Vincent Rinck elkaar in de weg met fataal gevolg. Jammer, jammer, jammer. OSM verdiende de overwinning wel, maar niet op deze manier.

Verscheidene Vrienenschaarspelers vielen teleurgesteld naar de grond.  Er was geen gelegenheid voor herstel, want direct na de aftrap blies de scheidsrechter voor het einde.

14 Brederodes 19-  5 21-58

Ruud Veldhuizen maakte, zoals gebruikelijk, weer een hele serie foto's van de wedstrijd. Klik op fotoreportage om alle foto's te zien.