55'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

20 maart 2011 14:30

Hond, M. de

Direct na afloop van de wedstrijd Fair Play - Vriendenschaar werden er vuurpijlen afgeschoten. Daarmee vierde Fair Play de verdiende overwinning op ons elftal. Op allerlei onderdelen was Fair Play de betere ploeg: qua techniek, snelheid én inzet. Ons eigen elftal leek daarentegen met lood in de benen te voetballen.

Tot twee keer toe kreeg ons elftal de wind mee, maarde oogst was uiteindelijk tegenwind en een nederlaag die onze positie op de ranglijst er niet beter op heeft gemaakt.

Sander Verbeek scoort koppend de 0-1.

Al na zeven minuten was Vriendenschaar aan de leiding gekomen. De allereerste aanval van de wedstrijd mondde uit in een corner. Jerrol Suitela nam die en Sander Verbeek - wie anders op dit moment - kopte de voorgezette bal prima in: 0-1.

Wie gedacht had dat ons elftal hierdoor vleugels zou krijgen, kwam bedrogen uit. Binnen vijf minuten had Fair Play de schade hersteld. Bij een aanval van Fair Play bleef onze achterste linie staan wegens vermeend buitenspel. Scheidsrechter Maurice De Hond, die een uitstekende wedstrijd floot, liet echter doorspelen. De bal verdween in het Vriendenschaardoel.

Gedurende de eerste helft bouwde Fair Play aan een veldmeerderheid,  te meer daar van onze zijde erg laconiek werd verdedigd. Voortdurend kwamen spelers van Fair Play vrij. Diverse schoten werden op het doel van Vriendenschaar gelost. De ballen gingen rakelings over of naast en anders stond Vincent Rinck wel op de goede plaats.

Een dieptepunt in de overigens zeer sportieve wedstrijd was de overtreding van Nordin Aamri op een van onze spelers. Hij schopte tegen de enkels. Maurice de Hond stond erbij en keek ernaar. Hij zag het allemaal aankomen en kon niet anders besluiten dan de rode kaart te trekken. Fair Play dus met tien man verder. Een meevaller voor Vriendenschaar? Vincent de Weger kwam in de 42e minuut in het veld om de aanval extra stootkracht te geven.

Vincent de Weger in een kopduekl. Maurice de Hond kijkt toe.

De meevaller werd niet benut. Al in de laatste minuten van de eerste helft gaf Fair Play al een waarschuwing. Twee schoten gingen rakelings over het Vriendenschaardoel.

Je zou zeggen dat voorafgaande aan de tweede helft  de elf tegen tien situatie grondig zou worden doorgesproken. Vermoedelijk is dat ook gebeurd, maar het effect was echter niet te zien. Althans niet bij ons elftal. Want het leek wel of juist Fair Play met een man meer in het veld aanwezig was.

Fair Play speelde agressiever en hield de bal ook veel beter in de ploeg. Een snelle aanval van Fair Play betekende de 2-1 in de tiende minuut na rust.

In het verdere verloop van de wedstrijd wekte ons elftal niet de indruk dat de bakens konden worden verzet. Fair Play bleef de ploeg die de meeeste kansen creëerde. Brian Kosterman en Tibor Veldhuizen kwamen in het laatste kwartier nog in het veld met het doel de wedstrijd alsnog te laten kantelen.

Sander Verbeek gaat nog eens de lucht in.

In de slotfase kreeg ons elftal nog twee goede kansen. Niek Amelink schoot de bal echter keihard tegen een verdediger op en van de rebound kon geen gebruik worden gemaakt. Wim de Boer kreeg nog de beste kans op de gelijkmaker, maar vlak voor de keeper schoot hij de bal hoog over. De gelijkmaker zou erg gewenst zijn geweest, maar verdiend zou het niet zijn.

Maurice de Hond liet nog vier minuten in blessuretijd doorspelen. Fair Play kwam niet meer in de problemen. Toen afgefloten werd, vierden de spelers van Fair Play de verdiende overwinning alsof een kampioenchap was behaald. Met vuurwerk begeleid gingen de spelers naar de kleedkamer terug. Veel somberder was de gang naar de kleedkamer voor onze spelers.

De laatste aanval van Vriendenschaar wordt door de keeper van Fair Play onschadelijk gemaakt.

De hoop om ons in veiligheid te stellen is nog niet vervlogen, maar de reeks wedstrijden die we voor de boeg hebben, wordt wel steeds korter.

Ruud Veldhuizen maakte nog een serie foto's. Klik hier.