... (vrije trap)

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

13 maart 2011 14:00

Sio, H.P.

Door een enorme blunder van de scheidsrechter is Vriendenschaar in de allerlaatste minuut van wedstrijd de overwinning op Wasmeer ontnomen. In de 90e minuut werd Youssef Ramdani door een grove charge van de laatste man van Wasmeer met de knie in de borst geraakt. Terwijl Vriendenschaar rond de middellijn een vrije trap voor zich verwachtte, gaf de scheidsrechter juist aan Wasmeer de vrije trap. In de verwarring rond de zwaar geblesseerde Youssef nam Wasmeer de vrije trap. Met een grote boog zeilde de bal over de nog ver voor zijn doel staande Vincent Rinck onder de lat door: 2-2.

Jordan van Gestel werkte hard voor een goed resultaat.

Qua veldspel was Vriendenschaar in de eerste helft gelijkwaardig aan Wasmeer. In ieder geval was er niet zoveel onderscheid als uit de stand van Vriendenschaar en Wasmeer op de ranglijst. Maar in aanvallende zin had Wasmeer in de eerste helft gewoonweg meer potentie. Vooralsnog bleef de schade voor Vriendenschaar beperkt tot twee overduidelijke buitenspeldoelpunten van Wasmeer. En verder waren er schoten die net over het doel gingen of waarbij Vincent Rinck goed ingreep.

De gevaarlijkste kans was zelfs voor Vriendenschaar,  toen in de 28e minuut  een indirecte vrije schop vlak buiten het strafschopgebied mocht worden genomen. De bal die voor het doel van Wamseer kwam, werd ingeschoten en belandde tegen de paal.

Tibor Veldhuizen verwikkeld in een duel.

In de 42e minuut kwam dan toch de 0-1 op het scorebord. Bij een aanval van Wasmeer werd een schot in de vorm van een boogbal losgelaten, die buiten bereik van Vincent in de rehterbovenhoek verdween. Vlak voor het rustsgnaal een verre uittrap van de keeper van Wasmeer. De bal ging over de achterste linie van Vriendenschaar heen waardoor de aanval van Wasmeer een vrije schietkans kreeg. De bal werd op de doellijn door Vincent Rinck prima vastgegrepen.

Aanvankellijk  leek de tweede helft een voortzetting te worden van de eerste helft. Tot het moment dat Wasmeer in de verdediging blunderde en Vincent de Weger maximaal profiteerde door de bal in het lege doel te schuiven. Tergend langzaam, maar wel trefzeker werd het in de 53e minuut 1-1.

Na de 1-1 kreeg Vincent de Weger nog een kans. De bal gaat echter langs de uitgestoken hand van de keeper van Wasmeer net voorlangs het doel.

Vriendenschaar ontwaakte en in de direct hierop volgende periode kreeg ons elftal prachtige kansen op een tweede treffer. Die kwam al vijf minuten na de eerste goal. De aanval werd opgezet door Jordao Pelamonia, waarna de bal via Vincent de Weger in de voeten kwam van Jordan van Gestel die doeltreffend afdrukte:  2-1. In de 60e minuut een kopbal van Jordan van Gestel die via de onderkant van de lat vervolgens weer het veld in stuiterde. Het had dus zo maar 3-1 had kunnen staan. Wasmeer bleef gevaarlijk en kreeg toch weer een kans, bij een uitval, maar de bal ging voorlangs het Vriendenschaardoel.

Hierna ontspon zich een wel heel spannend én zeker geen onsportief voebalgevecht, met wisselende kansen. Het zag er steeds meer naar uit dat Vriendenschaar op karakter en inzet van de tweede helft de wedstrijd winnend zou afsluiten. tot de fatale 90e minuut. Youssef Ramdani werd keihard in de borst geraakt en bleef liggen en zeker niet uit komedie. De scheidsrechtwer negeerde het verzoek vanaf de zijlijn om Youssef te mogen behandelen, En tot verbijstering gaf de schedisrechter een vrije trap aan Wasmeer, terwijl Vriendenschaar die had moeten nemen. Bovendien had de laatste man van Wasmeer zeker nog een prent verdiend, maar ook dat kwam niet bij de scheidsrechter op. Integendeel. Hoewel Youssef kermend van de pijn op de grond bleef liggen, stond de scheidsrechter toe dat Wasmeer de ten onrechte toegekende vrije schop nam.. Wasmeer scoorde zoals vermeld. Met een grote boog zeilde de bal over Vincent heen. De opwinding aan Vriendenschaarzijde was enorm en de terechte protesten van de Vriendenschaarspelers waren niet van de lucht.  Intussen werd Youssef met de brancard vam het veld gedragen.

Trieste aftocht van Youssef Ramdani.

Uiteindelijk werd er toch nog afgetrapt, maar de scheidsrechter liet hierna hooguit een halve minuut doorspelen en floot toen defintief af. Hoewel er niks meer gebeurde op het veld, werd het toch verstandig geacht om de scheidsrechter uit alle zekerheid onder begeleiding van het veld te laten gaan.

Inmiddels lag Youssef nog steeds kernemd van pijn en naar adem happend in de fysioruimte. In allerlijl werd een ambulance opgeroepen om zich over Youssef te ontfermen. Het ambulancepersoneel vond het raadzaam om Youssef een tijdlang te beademenen en vervolgens af te voeren naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Dit heeft inmiddels uitgewezen dat Youssef door het gebeurde en de pijn was gaan hyperventileren. Maar in het ziekehuis germaakte foto"sd wezen ook uit dat Youssef aan de charge een aantal pijnlijk gekneusde ribben heeft overgehouden. In de loop van de avond mocht Youssef gelukkig weer naar huis.

De spelers van Vriendenschaar waren zowel heftig teleurgesteld als ontdaan over de slotminuut van de wedstrijd. Echter wensten de spelers toch uit solidariteit in de kleedkamer bij Youssef te blijven tot aan het moment dat Youssef afgevoerd werd naar het ziekenhuis.

Terug naar de competitie. De overwinning hadden we hard nodig, te meer daar AS '80 zeer royaal met 6-2 van UTS won. Helaas moesten we zelf onverdiend een2-2 gelijkspel toestaan. Daardoor staan we vaster op de vervelende 11e plaats.

Ook van deze wedstrijd heeft Ruud Veldhuizen weer een fotoreportage gemaakt.