87'
91'

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

27 september 2009 14:00

De wedstrijd SO Soest - Vriendenschaar is in een 2-2 gelijk spel geëindigd. In de wetenschap dat Vriendenschaar tegen het einde van de wedstrijd een 0-2 voorsprong had genomen en SO Soest desondanks langszij kwam, eindigde de wedstrijd toch met een domper. Er had meer in gezeten!

Vriendenschaar begon in dezelfde opstelling als waarmee vorige week tegen Quick werd gestart, dus met Zinho Neves en Brian Kosterman vooreerst op de bank. Van meet af werd duidelijk dat SO Soest een duidelijk andere tegenstander was. De ploeg hield het spel breed over de vleugels en speelde goed georganiseerd voetbal. Jordao Pelamonia had het moelijk met de snelle linkerspits van Soest.

Al in de tweede minuut had Soest een goede scoringskans na een corner. Bij deze corner kwam de bal op de kruising van paal en lat en caramboleerde de bal via de rug van Vincent Rinck over de doellijn. SO Soest speelde  beter en het spel van Vriendenschaar oogde wat onrustig.

Harry Buur voetbalde weer een beste partij.

Na twintig minuten ontworstelde Vriendenschaar zich aan de druk van Soest en kwam er een aantal kansen voor onze ploeg. In de 21e minuut schoot Boaz Souhuwat na een aanval rakelings naast. In de 25e minuut was er een aanval die over veel schijven verliep en uiteindelijk bij Boaz eindigde. Zijn voortzetting leidde tot het onderscheppen van de bal door Soest.

Harry Buur was intussen een aantal keren neergelegd waar de scheidrechter aanvankelijk niet tegen optrad. In de 26e minuut floot de scheidsrechter echter wel. Harry nam de vrije schop zelf. De bal ging laag om de muur van Soest heen en plofte in het net: 0-1 voor Vriendenschaar!

In de dertigste minuut opnieuw een aanval van Vriendenschaar. De bal kwam tegen  de paal, caramboleerde vervolgens tegen de andere paal en kwam vervolgens in handen van de Soest-keeper. Het had 0-2 kunnen betekenen.

In de 37e minuut weer een  kans op 0-2. Na een hoekschop werd de bal ingezet op het doel van Soest, waarna de bal tot twee keer toe van de lijn moest worden gehaald alvorens te kunnen worden opgeruimd.

Freek Vermeulen viel in toen Tiemen van der Heiden zich in de veertigste minuut blesseerde. En vlak voor het rustsignaal moest Harry Buur zich laten behandelen na weer een zware charge op zijn benen. Hierna kwam de rust met 0-1.

In de tweede helft had Vriendenschaar opnieuw de mogelijkheid om de voorsprong uit te bouwen. Een aanval in de zestigste minuut opgebouwd vanaf Freek Vermeulen gaf zowel Jerrol Suitela als Harry Buur de kans om te doelpunten. Zij misten. En in dezelfde minuut trok Tim Copper de bal op Harry Buur voor, maar die zag de bal van zijn schoen glijden. Direct was er nog een aanval van Vriendenschaar, maar we slaagden er niet in van dichtbij te scoren.

Inmiddels was Jordao Pelamonia vervangen door Brian Kosterman en Jerrol Suitela door Zinho Neves.

Het laatste kwartier was zinderend spannend. Om te beginnen maakte Tibor Veldhuizen een overtreding in het strafschopgebied waarvoor de scheidsrechter de bal op de stip legde. Maar Vincent Rinck stopte de bal.

Vier minuten voor tijd leek het pleit beslecht toen Harry Buur na een aanval de 0-2 scoorde.

Harry Buur neemt de felicitaties in  ontvangst na zijn tweede doelpunt. De vreugde van ons elftal over de verkregen 0-2 voorsprong bleek echter van  korte duur.

Weer een minuut later kwam Soest toch weer terug tot 1-2 echter was het een buitenspeldoelpunt. De scheisrechter keurde het doelpunt toch goed ondanks protest van grensrechter Bram van Velden.

De officiële speeltijd was al verstreken, toen Soest zich in de 91e minuut  alsnog naast Vriendenschaar werkte: 2-2. Hierna liet de scheidsrechter lang doorspelen en kreeg Harry Buur op slag van affluiten toch nog een kans op 2-3. De bal ging net naast het doel van Soest.
Nog een paar minuten hierna ging de wedstrijd door. Eindelijk floot de scheidsrechter voor het einde en waren we - tegen de verhouding in - twee punten armer.