0 - 0

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

20 februari 2011 14:00

Hermans, H.

De wedstrijd Waterwijk - Vriendenschaar is geeindigd zoals die begon, met de brilstand 0-0.
Vriendenschaar speelde een prima pot en had de wedstrijd moeten winnen. Het gevoel zal zijn dat we twee punten in Almere hebben laten liggen en dat anderzijds Waterwijk blij mocht zijn met het ene punt.
De staart van de competitie roerde zich. MSV '19 en AS '80 wonnen allebei en drukten ons team daardoor terug naar plaats 12. Maar gelet op het vertoonde spel van vandaag zal Vriendenschaar daar niet lang blijven!

Vincent de Weger in duel tegen Waterwijk.

Het was in Almere ijskoud met een strakke wind uit het oosten. Niet bepaald een ambiance om warm van te worden, althans wat de  toeschouwers betreft.  Desalniettemin hadden de beide teams er zin in. Er ontwikkelde zich in de eerste helft een alleraardigste wedstrijd. En Vriendenschaar had de betere kansen.

Al na twee minuten een wervelende actie van Zinho Neves, die drie man van Waterwijk op het verkeerde been zette. Maar een doelpunt kwam er niet uit voort.

In de 26e minuut een vloieiende aanval van Vriendenschaar, die een doelpunt verdiende. De bal werd in het middenveld op Waterwijk veroverd. De bal kwam bij Jerrol Suitela die schitterend voorzette. Vincent de Weger kreeg de bal op zijn kop. De Vriendenschaaraanhang wilde al voor een doelpunt juichen, maar de bal ging rakelings naast het doel. Dit dan weer  tot opluchting van de Almeerse supporters.

Rond de veertigste minuut kreeg Zinho Neves  twee kansen. Bij de eerste kans ging zijn inzet net voorlangs. De tweede kans werd geen kans want de grensrechter van Waterwijk gaf buitenspel terwijl Zinho Neves in scoringspostie was. Het buitenspel was ten onrechte. Laten we het erop houden dat de grensrechter zich vergiste in de snelheid van Zinho.

Na kansen voor Niek Amelink en Jordan van Gestel, beide niet benut, ging de rust
met 0-0 in.

In de tweede helft had Vriendenschaar weer het beste van het spel en het zou niet vreemd zijn geweest als ons elftal de leiding had genomen met 0-2.

In de 21e minuut na rust verdedigde Waterwijk te laconiek uit. De carambolerende bal kwam bij Sander Verbeek en via diens lichaam ging de bal net naast.
Twee minuten daarna was er een schitterende aanval van Vriendenschaar. De bal ging van Ilias Jijih naar Sander Verbeek en vervolgens naar Ilias el Karicha. De laatste schoot, maar met een onwaarschijnlijke duik naar de hoek haalde de keeper van Waterwijk de bal van de doellijn en wist deze tot hoekschop te verwerken. Die leverde helaas niets op.

Ook daarna behield Vriendenschaar het beste van het spel. Aan het einde van de wedstrijd ging Sander Verbeek nog alleen op de keeper af. Zou hij doorgaan of de bal afspelen? Hij deed het laatste en toen was er een Waterwijkbeen die ervoor zorgde dat de bal niet in doelrijpe positie werd gebracht.

Al met al bleef het 0-0 en met dat ene punt kreegVriendenschaar geen loon naar werken.

14.30 SMVC Fair Play - Magreb '90 1-3

Klik op ranglijst voor de actuele stand.

Ruud Veldhuizen maakte een grote serie foto's. klik op  fotoreportage.

11.00 Vreeswijk 3 - Vriendenschaar 6    6-2

Ruud Veldhuizen maakte ook een reportage van de wedstrijd van Vriendenschaar 2 tegen SO Soest, die helaas met 3-0 verloren ging. Klik op fotoreportage 2.