de C1 dus iets rechtzetten.
Dat zou moeten gebeuren tegen
FC Delta Sports ‘95 C1 uit Houten.
Zou de C1 zich kunnen hervinden?

Het leek er in de eerste helft niet op dat het veel beter ging dan in Laren. Het was een festival van gemiste kansen. Vriendenschaar was veel sterker dan FC Delta Sports, maar zelden zijn er zoveel 100%-kansen gemist. Het tempo lag laag, of ….. was het gewoon geduld? Zo bleef het lang in de eerste helft 0 tegen 0. Obbe viel even uit met een bloedneus ,welke vakkundig door Amakora werd behandeld. Obbe zou Obbe niet zijn als hij even later met een grote wat in zijn neus weer terug kwam.

Na een minuut of 24 gaf Obbe een intelligent steek balletje op Joram. Die ging er als een speer vandoor, kwam alleen voor de keeper. Hij bleef goed kijken en schoof de 1-0 binnen, in de lange hoek. Mike en Beau voorkomen nog een gevaarlijke aanval van FC Delta Sports. Met deze magere voorsprong zochten de toeschouwers koud de kantine en de koffie op. Erg gerust waren we er niet op.

Blijkbaar had Willem kans gezien de jongens op scherp te zetten tijdens de thee. Nauwelijks hadden we de koffie op en er werd alweer afgetrapt. Nog niet bij het veld aangekomen en het was al 2-0 door een prachtige vrije trap van Maikel. Dat was nog eens een vliegende start! Direct daarna was het weer raak: 3- 0 door een alerte reactie van Abdillah die de bal intikte, nadat de keeper van FC Delta Sports deze losliet. Alles wat er voor rust mis ging leek na de rust te lukken. Leuke combinaties, veel inzet en… een hoger tempo.

Vooral Achraf gaf veel aanvallende impulsen en FC Delta Sports kwam er niet meer aan te pas. Met nieuwe voetbalschoenen viel Thom goed in voor Manel. Hij schoot op de lat, en ging vaak goed door over de linkervleugel. Bij een van die aanvallen gaf hij de bal mooi voor op Jeffrey, die het knap afmaakte: 4 -0.

Hierna schoot Obbe keihard van buiten het zestienmetergebied raak: 5 -0. Delta probeerde het wel, maar mede door koelbloedig verdedigen van Sonny leidde dit tot niets. Even later werd Sonny gewisseld met Stefan. Als daarna de bal wordt uitgegeven door onze eigen grensrechter Johan wordt dit afgedaan als “leermomentje”! Het tekende de ontspannen sfeer tengevolge van de ruime voorsprong.

Jeffrey scoorde vervolgens de 6-0, nadat hij de bal knap op de borst heeft aangenomen uit een voorzet op maat van Maikel. Thom schoot in de 67 e minuut behendig het laatste doelpunt binnen.

Zo werd het uiteindelijk 7 -0. In de rust ging het gerucht dat trainer Willem had gezegd dat deze wedstrijd minstens 7 – 0 zou moeten worden. Laat dat nu uitgekomen zijn! De C1 begreep waar het om ging. Samenspel en inzet ,dan kan voetbal heel eenvoudig en mooi zijn!