Harry Buur (schot)
75'

18 augustus 2009 20:00

Vriendenschaar oefende vanavond tegen zaterdag derdeklasser Jonathan, sinds kort getraind door 'onze' Michel Blokker.

Vaak wordt verkondigd dat een wedstrijd niet eerder afgelopen is dan wanneer het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter heeft geklonken. In de allerlaatste seconden kan er nog een beslissend doelpunt vallen.
Maar een wedstrijd is ook al aan de gang zodra het eerste fluitsignaal heeft geklonken. en Boaz Souhuwat liet die kant van de wedstrijd zien. Vanaf de aftrap een snelle aanval van Vriendenschaar die binnen vijftien seconden speeltijd werd afgerond door Boaz. Een vliegende start voor Vriendenschaar.

Jonathan was echter niet van slag af. Er werd goed verzorgd gevoetbald door de jongens uit Zeist en na acht minuten werd de stand gelijk getrokken. Onze defensie werd geklopt op snelheid.

Na een half uur spelen kwam Vriendenschaar toch weer op 2-1 door een weergaloos doelpunt van Harry Buur. Bij een Vriendenschaaraanval ontving Harry de bal op de borst om in één vervolgbeweging twee spelers van Jonathan uit te spelen. En vervolgens legde Harry de bal beheerst in het Jonathandoel.

Met de 2-1 kwam de ruststand.

De wedstrijd kwam na de rust aanvankelijk moeizaam op gang als gevolg van diverse blessurebehandelingen. Daarna schotelden beide ploegen de toeschouwers een snelle wedstrijd voor, waarbij de bal nogal eens vlug naar voren werd gespeeld, maar het overleg voor een goede combinatie ontbrak.

Na vijftien minuten spelen gaf de scheidsrechter een indirecte vrije schop in het strafschopgebied aan Vriendenschaar. Harry Buur gaf een slim tikkie naar Freek Vermeulen die de bal voor het inschieten had, maar helaas faalde.

Brian Kosterman had tien minuten later een goed schot op de voet, maar de keeper van Jonathan redde.
Drie minuten later verspeelde Freek de bal op het middenveld. Gevolg een moeizaam ingrijpen van onze defensie met als resultaat een vrije schop voor Jonathan. De bal werd hieruit overgeschoten.

In de slotfase had onze verdediging knap moeite met een aantal snelle aanvallen van Jonathan over de vleugel. In de 35e minuut werd de bal nog van de lijn gehaald toen Vincent Rinck al was gepasserd. Maar in de 44e minuut hadden we geen antwoord op zo'n aanval en was het 2-2.

In de slotminuut was nog een fraaie solo van Zinho Neves te bewonderen ,maar het eindschot ging over.

De wedstrijd eindigde in 2-2 waar beide partijen wel vrede mee hadden.