47'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

13 februari 2011 14:00

Alhaddad, N.

Vriendenschaar heeft voor de tweede achtereenvolgende keer gewonnen. Nu met 1-0 van Quick en voor de tweede achtereenvolgende keer was Sander Verbeek de matchwinnaar. Twee minuten na de hervatting kopte hij raak. Het bleek ook de eindstand te zijn.

Vanaf de aftrap was Vriendenschaar de betere partij tegen Quick. Alle gevaarlijke momenten, op eentje na, deden zich in de eerste helft voor in het doelgebied van Quick. Vincent Rinck kon vanuit zijn doel toezien met welke dadendrang zijn veldspelers probeerden de defensie van Quick te ontregelen.

Al na twee minuten had Ilias el Karicha de kans op een treffer. Maar hij werd ten koste van een gele kaart tegengehouden. De vrije schop eindigde hierna in de muur van Quick.

In de 10e minuut was Ilias opnieuw dicht bij een treffer, maar hij schoot net naast.

Ilias rukt op naar het doel van Quick, maar zijn schot zal daarna net naast gaan.

In de 19e minuut mocht Sander van Overbeek een vrije trap nemen, de bal kwam bij Jerrol Suitela, maar ook die schoot net naast.

Vriendenschaar had vooral gevaar te duchten van de snelle rechterspits van Quick. Maar uiteindelijk werd hij toch aardig in bedwang gehouden.

In het tweede gedeelte van de eerste helft regende het corners voor Vriendenschaar, maar het leidde allemaal niet tot een doelpunt, hooguit gevaarlijkse situaties.

Als de stand lang 0-0 blijft,  loop je kans in het mes te vallen van de tegenstander. Vriendenschaar werd in de 45e minuut gewaarschuwd. Van dichtbij schoot een Quickaanvaller in vrije positie toch hoog over.

Rust derhalve 0-0. Quick verloor in de eerste helft twee spelers door blessures.

Twee minutn na de rust kwam het verdiende doelpunt toch tot stand. Jerrol Suitela zette voor, Niek Amnelink lobde de bal naar Sander Verbeek, die  van dichtbij kon inkoppen.

Sander Verbeek kopt de 1-0 binnen en werd matchwinnaar.

De wedstrijd bleek nog lang niet gelopen, zeker niet toen Quick na een kwartier in de tweede helft meer agressie in het spel ging leggen. In de 64e minuut moest Vincent Rinck met de voet redden op een inzet van Quick. En Quick zorgde voor meer lastige momenten.

In de 68e minuut werd Jordan van Gestel gewisseld voor Vincent de Weger. In de 73e minuut werd Ilias el Karicha, die de bal vanuit de verdediging wilde oppikken, door een wilde actie van een Quickspeler neergelegd, hetgeen voor de desbetreffende speler van Quick het einde van de wedstrijd betekende. Rood.

Quick werd er niet zwakker door en de druk op het Vriedenschaardoel nam toe via corners en vrije schoppen. Tegen het einde van de wedstrijd waren er echter ook nog kansen voor Vriendenschaar. Enkele schoten van dichtbij werden geblokt door de keeper van Quick. Deze bezorgde zich ook nog een gele kaart door Zinho Neves buiten het strafschopgebied neer te leggen. Uit de vrije schop kwam niks voort.  Quick had nog een vrije schop, rakelings over ons doel, in huis en Vriendenschaar een kopbal van Vincent de Weger. Ook die ging maar net over.

Opgelucht werd de overwinning gevierd. De uitslag was mager, maar dik verdiend. Door deze uitslag en de resultaten van de concurrentie heeft Vriendenschaar zich vooralsnog kunnen opwerken naar de elfde plaats.

De scheidsrechter van deze zondag, de heer N. Alhaddad uit Amsterdam, floot een prima wedstrijd.

Aan het begin van de wedstrijd werd nog een minuut stilte in acht genomen vanwege het plotselinge overlijden van de echtgenote van Rinus Krabbers.

Onze veldfotograaf Ruud Veldhuizen heeft weer een leuke fotoreportage van deze wedstrijd gemaakt.

Vriendenschaar - Quick 1890 1-0
Brederodes - Waterwijk 1-2
AS '80 - SMVC Fair Play 2-0
Maarssen - OSM '75 2-3
Magreb '90 - Wasmeer 4-0
UTS - MSV '19 3-2
CDW - VVZA 2-0

Voor een actuele stand, klik op ranglijst.