77'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

6 februari 2011 14:00

Dumont, R.W.H.J.

Vriendenschaar heeft VVZA met 1-2 verslagen. Het zal vriend en vijand verbazen, maar onze spelers niet. Met een grote dosis werklust werd de koploper in huis op zijn nummer gezet. Harriy Buur sprak deze week in de krant dat elke punt een bonuspunt was. Het werden er liefst drie!
Eén zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer, maar dit is een opsteker van jewelste. Alle frustraties van de afgelopen maanden konden worden afgeworpen!

Sander Verbeek was met twee goals matichwinnaar.

De nieuwe aangetreden leiding van ons eerste elftal sprak voor de aanvang van de busreis dat ons elftal er zin in had en gemotiveerd was. Het was vanaf de aftrap te merken, want Vriendenschaar nam het initiatief. En in de 12e minuut kwam de beloning door een doelpunt van Sander Verbeek uit een voorzet van Ilias el Karicha.
Hierna ontwikkelde zich een spel over en weer, met kansen voor beide teams. Vincent Rinck stond bij aanvallen van VVZA goed op zijn post.
In de 30e minuut kreeg Jerrol Suitela een goede mogelijkheid op een doelpunt maar hij wist de keeper van VVZA niet te omspelen. Tien minuten voor rust schoot Jordan van Gestel hard op het VVZA-doel, maar de keeper van VVZA redde ten koste van een corner, die niks opleverde. Ook een schot van Jordan vier minuten voor de rust had niet het beoogde resultaat. De rust werd met 0-1 gehaald.

In de tweede helft waren er over en weer opnieuw kansen en VVZA had de beste kans. Maar 1-1 werd het toch niet. En dan mocht Vriendenschaar in de zeventiende minuut een corner nemen. De bal ging even over en weer tot Sander Verbeek de bal op z'n slof kreeg en zijn tweede doelpunt liet aantekenen: 0-2.
De wedstrijd was zeker nog niet gespeeld en dat bleek vijftien minuten later. Een scrimmage voor het doel van Vriendenschaar en VVZA liet 1-2 aantekenen.
Een spannende slotfase brak aan. Zou Vriendenschaar het houden?

Jawel. Vriendenschaar had nog een goede kans door Vincent de Weger, in het veld gekomen voor Jordan van Gestel. Vincent gaf meteen een visitekaartje af, maar schoot tegen de lat. En daarna was het proberen de doelpuntenmarge in stand te houden. VVZA drong weliswaar in de slotminuten aan, maar werd netjes van de gelijkmaker afgehouden.

Het gaat wellicht te ver om deze overwinning 'historisch'te noemen, maar zo voelde het wel voor het team aan. De ban was doorbroken.

OSM '75 - UTS 9-0
Wasmeer - AS '80 2-1
Waterwijk - Magreb '90 0-4
Quick 1890 - Brederodes 3-1
VVZA - Vriendenschaar 1-2
MSV '19 - CDW 0-1
SMVC Fair Play - Maarssen 1-1

Voor de actuele stand klik op ranglijst.

Ruud Veldhuizen maakte een fotoreportage van deze prachtige dag. Klik hier.