65'

B-Junioren, B1, Hoofdklasse B

22 januari 2011 14:30

Laak, S.T. van der

Vriendenschaar B1 speelde vanmiddag in Huizen haar 13e competitiewedstrijd van dit seizoen en is er opnieuw niet in geslaagd broodnodige punten te halen. Toch speelde de ploeg deze middag een zeer acceptabele wedstrijd en had het, met net dat beetje geluk, zo maar een overwinning kunnen worden.
Zowel Zuidvogels als Vriendenschaar speelde voor de winst en het werd daardoor een heel attractieve wedstrijd. Zuidvogels met meer fysieke kracht voorin, Vriendenschaar met een prima verzorgd positiespel. De openingstreffer was voor de thuisploeg, Vriendenschaar kwam via een kopbal van Ilias Dahri uit een vrije trap vanaf de linkerkant vlot weer op gelijke hoogte. De blauwzwarten namen het initiatief wat meer en creëerden zich een aantal goede mogelijkheden. Een terechte strafschop werd door Timo van Rooij feilloos ingeschoten. Toch bleef ook Zuidvogels gevaarlijk. De kracht van die ploeg zit 'm vooral in een ijzersterke spits en 2 prima middenvelders. Zij wisten voor rust de stand naar 3-2 te tillen. Een tegenvaller, omdat Vriendenschaar het gevoel had geenszins de mindere te zijn. Extra jammer was dat Reinier Hoelen in de rust aangaf zich niet goed te voelen en na rust enigszins ziek het veld verliet. De 2e helft bleef het lange tijd spannend waarbij de gelijkmaker nog had kunnen vallen. Die bleef echter uit. Zuidvogels scoorde de 4-2 uit een strafschop, toegekend nadat doelman Joël van Kranenburg net te laat bij de bal was en daarbij een doorgebroken speler in zijn 16m-gebied neerlegde. Dat leverde hem nog een gele kaart op.
Al met al een prima wedstrijd maar helaas geen punten. Toch geeft deze wedstrijd mij de stellige overtuiging dat wanneer je op déze manier en dit niveau blijft spelen, de punten vanzelf gaan komen. Vermeldenswaardig nog de manier van invallen van Dyon van Genderen. Hij speelde weliswaar maar een halve wedstrijd, maar deed dat subliem. Dat is dé manier waarop je een basisplaats kunt proberen af te dwingen.