73'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

3 april 2011 14:00

Meulman, A.

CDW maakte duidelijk waarom dit elftal bovenaan staat en Vriendenschaar nog steeds in moeilijkheden verkeert. CDW maakte het verschil door heel efficient met de kansen om te gaan. Ons elftal daarentegen zocht negentig minuten vruchteloos het doel van CDW maar ontbeerde de afwerker.

Jordan van Gestel in duel met een speler van CDW.

De eerste helft was nauwelijks vier minuten oud of CDW nam een 0-1 voorsprong.  De aanval van CDW kreeg te veel ruimte. En daar wist CDW wel raad mee. Een keihard, laag schot  in de verste hoek.Vincent Rinck was machteloos.

Hierna ontwikkelde zich een niet al te hoogstaande strijd waarbij CDW afwachtend speelde en met directe uitvallen probeerde de voorsprong te vergroten. Maar erg veel kansen kreeg CDW niet echt.

Vriendenschaar kreeg eigenlijk meer kansen, maar dan zie je het verschil. Er kwamen corners en een paar uitbraken die meer verdienden. Maar de koelbloedige afwerker werd ook nu weer node gemist. Halverwege de eerste helft een corner die uitmondde in een hard schot op het CDW-doel. Maar de bal vloog net naast.

.

Vincent de Weger hoopt dat de CDW-keeperde bal nog zal loslaten. Nee dus.

De tweede helft was min of meer een kopie van de eerste helft. Het duurde alleen acht minuten toen de 0-2 viel. Een doorbraak van CDW, een schot. Vincent Rinck redde in eerste instantie, maar kreeg de bal niet vast. De terugspringende bal werd alsnog in het doel gedeponeerd.

Michel Blokker bracht wissels in en qua veldspel werd het er niet eens slechter op. Vriendenschaar bleef de aanval zoeken, maar de afwerking bleef alsmaar ontbreken.

En daar was CDW weer. Een aanval van Vriendenschaar verzandde en de bal werd verspeeld. CDW schakelde meteen over, sloeg het middenveld over (niet meer aanwezig), sneed door de defensie en het was 0-3.

Vincent de Weger komt net niet bij de bal.

Pas in de 89e minuut was er eindelijk een heel goed, laag doelgericht schot op het CDW doel, maar de keeper pakte de bal klemvast. Tenslotte kopte CDW nog een keer tegen de lat en dat was het dan. Sportief was de wedstrijd wel en de goed leidende scheidsrechter had geen moeilijke dag.Nog vijf wedstrijden te gaan...

Ruud Veldhuizen maakte weer een fotoreportage. Klik hier.