85'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

23 januari 2011 14:00

Wiedijk, R.

Het is, zo kort na de wedstrijd, om een beetje moedeloos van te worden. Maar ons elftal werd met 3-0 geklopt. In het laatste kwartier scoorde MSV bij twee uitvallen, waardoor de.stand van 1-0 werd getild naar een vervelende, kansloos ogende 3-0. Maar eigenlijk stond de nederlaag al bij de rust vast.

In het eerste helft gebeurde er maar weinig. Gescoord werd er vooralsnog niet en er was enig klein oponthoud wegens blessurebehandeling. Vriendenschaar speelde aanvankelijk verzorgder, maar MSV, achter de bal spelend, hield de defensie gesloten. In het laatste kwariter zakte Vriendenschaar ook wat in, zodat de wedstrijd naar de ruststand 0-0 leek te kabbelen. Echter op slag van rust werd  in het strafschopgebied een MSV-speler tegen gehouden. De scheidsrechter zag er een strafschop in en aarzelde niet. Dat deed ook MSV niet. De penalty werd benut en daardoor ging de rust op een psychologisch slecht moment met 1-0 in.

Wie had verwacht dat Vriendenschaar extra energie in de strijd zou gooien, kwam bedrogen uit. Wellicht dat de wil ervoor wel was, maar het ontbrak dan toch aan overtuiging. En daardoor kwam ons elftal in de tweede helft helemaal niet uit de verf.
In de rust was Brian Kosterman wegens grieperigheid vervangen door Khalid en in de tweede helft was Kevin Putuhena  de vervanger van Daan Lustenhouwer.

Vriendenschaar was niet in staat om de bakens te verzetten tegen een opportunistisch spelend MSV, dat halverwege de tweede helft nog de beste kans kreeg. Maar door een fraaie redding verhinderde Vincent Rinck de 2-0. Die 2-0 kwam er toch en tot overmaat van ramp ook de 3-0. Bij twee uitvallen in het laatste kwartier bepaalde MSV de eindstand op 3-0.
Onze zorgen zijn door deze nederlaag wel toegenomen.

CDW - Brederodes 1-0

* gestaakt wegens blessure door een botsing van speler van UTS met zijn keeper; veldspeler vermoedelijk gebroken kaak.

Klik op ranglijst voor de actuele stand.

Ruud Veldhuizen maakte ondanks de teleurstelling toch een serie foto's van de wedstrijd. Klik hier.