9'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

6 maart 2011 14:00

Elferen, S. van

Vriendenschaar heeft helaas met 1-0 een nederlaag moeten incasseren in Maarssen tegen Maarssen. Het beslissende doelpunt viel al vroeg in de eerste helft. Maarssen had daarna een aantal keren de kans op 2-0. Halverwege de tweede helft kantelde het spelbeeld, maar Vriendenschaar wist dat niet in een doelpunt uit te drukken. De punten werden helaas in Maarssen achtergelaten. Aan de mooie reeks van de afgelopen maand kwam daarmee een einde.

In de 9e minuut nam Maarssen de leiding doordat het profiteerde van een foutieve inspeelbal. Maarssen maakte zich meester van de bal en scoorde uit de zo maar verkregen kans.

In de 13e minuut kon Vriendenschaar op gelijke hoogte komen. Bij een aanval over rechts werd de bal afgegeven aan Jerrol Suitela. Diens schot werd niet klemvast verwerkt door de keeper van Maarssen. De bal kwam voor de voeten van Sander Verbeek en die schoot in de handen van de keeper die nog op de grond lag.

Hierna ontwikkelde zich een wedstrijd waarbij van Vriendenschaarzijde wel hard gewerkt werd, maar ons elftal gelijk op zoek was naar de juiste vorm. Ballen die door Vriendenschaar onderschept werden, leidden bij de daaruit voortkomende aanval niet tot de gewenste combinaties, maar werden te snel bij de tegenstander ingeleverd. Zinho Neves was op het middenveld aanspeelpunt, maar werd tot vier keer toe genadeloos aangepakt. De scheidsrechter had zeker wel twee keer kunnen optreden.

In de 35e minuut liep Sander Verbeek, licht geblesseerd aan de wedstrijd begonnen, een hamstringblessure op en moest zich laten vervangen door Tibor Veldhuizen.

In de 43e minuut ontstnapte Vriendenschaar aan een grotere achterstand. Een hoog ingebrachte bal ging over de al uitgelopen Vincent Rinck heen, maar stuitte vervolgens van de grond ook over de doellat. Even later een nog grotere kans voor Maarssen. Tibor vespeelde de bal, waarna de aanval werd overgenomen door Maarssen. Vincent Rinck, uitgelopen, werd door een speler van Maarssen omspeeld. Deze speelde de bal vervolgens echter te ver voor zich uit, waardoor hij de bal niet voor het lege doel kon bereiken. De bal rolde over de doellijn.

Met de 1-0 achterstand brak de rust aan.

In de 7e minuut na rust ontsnapte Vriendenschaar weer aan een 2-0 achterstand. Ditmaal was het Vincent Rinck die goed ingreep en de aanval van Maarssen onschadelijk maakte. Twee minuten later had ons elftal de kans op de gelijkmaker. Een aanval werd opgezet bij Wim de Boer. De bal kwam bij Tibor Veldhuizen. Deze omspeelde zijn bewaker, maar hierna kwam de bal voor het verkeerde been van Tibor en kon de keeper van Maarssen de te zacht ingeschoten bal eenvoudig bemachtigen.

Halverwege de tweede helft begon Vriendenschaar aan een slotoffensief en drong hevig aan. Tiemen van der Heiden en Jordao Pelamonia werden vervangen door Vincent de Weger en Brian Kosterman. Achterin bij Vriendenschaar onstond daardoor ook ruimte,  maar Vincent Rinck verrichtte enkele uitstekende reddingen bij uitvallen van de Maarssenaanvallers terwijl ook Ilias Jijih een aantal malen uiterst nuttig kon ingrijpen.
Vriendenschaar kreeg in het laatste kwartier nog enkele 100%-kansen maar de bal verdween hoe dan ook niet in het doel van Maarssen. Het verdiende tegendoelpunt bleef helaas uit.

Ruud Veldhuizen verzorgde een fotoreportage.

Uitslagen deze zondag:

14.00 Maarssen - Vriendenschaar 1-0
14.30 UTS - Quick 1890 0-0
14.30 SMVC Fair Play - Wasmeer 1-0 (rust en gestaakt)

De wedstrijd Fair Play - Wasmeer werd bij de rust gestaakt.  Wasmeer voelde zich zodanig bedreigd, dat het niet verder wenste te spelen.

Voor de actuele stand klik op ranglijst.

Het programma van de andere senioren die dit weekeinde in de wei kwamen, is als volgt: