42'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

27 februari 2011 14:00

Langedijk, J.C.J.M.

In een meer spannende dan fraaie wedstrijd heeft Vriendenschaar tegenstander Brederodes met 1-0 aan de zegekar gebonden. Een magere overwinning onder erbarmelijke weersomstandigheden, maar het kunstgrasveld was uitstekend bespeelbaar. Opnieuw bleek Sander Verbeek matchwinnaar door zijn doelpunt in de 42e minuut.

Scrimmage voor het doel van Brederodes.

Er waren pakweg vijf minuten gespeeld of Vriendenschaar kreeg al twee doelrijpe kansen, die echter gemist werden. Daarna ontpopte zich een strijd waarbij Vriendenschaar het beste veldspel liet zien, maar Brederodes door uitvallen herhaalde malen gevaarlijk doorkwam. In de 18e minuut nog een kans voor Vriendenschaar, maar de bal ging net over. In de 29e minuut kreeg Brederodes een kans door een te harde terugspeelbal van Vriendenschaar zelf. Daarna probeerde Brederodes herhaalde malen buitenspel te omzeilen, maar dit werd door de scheidsrechter goed doorzien.

De wedstrijd nam een gunstige wending voor Vriendenschaar, toen Sander Verbeek de bal te pakken kreeg en deze van vijfentwintig meter afstand  keihard en geplaatst op het doel schoot. De keeper van Brederodes was kansloos en de vreugde aan Vriendenschaarzijde terecht:1-0. Dat werd ook de rust.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft, waarbij het spelpeil zich richtte naar de weerstoestand. Dus niet zo best. Vriendenschaar probeerde opbouwend te spelen, maar er lukte niet al te veel. En daarnaast moest ons elftal alsmaar attent blijven op uitvallen van Brederodes. Het lukte uit eigen beweging of de scheidsrechter floot af wegens buitenspel. En zo ging het maar door.

Een kletsnatte Jordan van Gestel zwoegde wat af.

In de 67e minuut wisselde Reza Uitman twee spelers tegelijk. Tiemen van der Heiden en Brian Kosterman kwamen in het veld voor Ilias el Karicha en Jerrol Suitela. In de 83e minuut kwam Vincent de Weger in het veld voor Jordan van Gestel. Vincent had  op slag van affluiten nog een heel goede kans. Hij brak door, de bal kwam voorlangs het doel. Brian Kosterman die eigenlijk aangespeeld had moeten worden, probeerde in een uiterste poging de bal nog in het doel te werken, maar hij kwam net te laat.

De wedstrijd was gespeeld. Weer drie punten.

Dank zij het gewenste gelijke spel tussen MSV en Fair Play (0-0), kwam Vriendenschaar los van de twaalfde plaats en steeg naar plaats nummer 11.

De wedstrijd VVZA - AS '80 werd een kwartier na rust gestaakt bij een stand van 6-0 voor VVZA. Het was hondenweer en scheidsrechter De Hond, what's in a name, vond doorspelen niet verantwoord meer. De wedstrijd zal nog wel moeten worden uitgespeeld, maar de 6-0 stand kan nog niet in de stand worden verwerkt.

Ondanks de barre weersomstandigheden heeft onze hoffotograaf Ruud Veldhuizen weer een leuke fotosessie van deze wedstrijd gemaakt.