AS 80 1 (zon)

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

21 november 2010 14:00

Wulf, A.C.

Het heeft er lange tijd naar uitgezien dat ons eerste elftal een onnodige nederlaag zou lijden. Onnodig, omdat ons elftal eigenlijk beter was dan AS'80. Maar de doelpunten die AS '80 maakte, waren te wijten aan zwak ingrijpen van onze defensie. Een nederlaag zou een bittere pil zijn geweest. Pas in de negentigste minuut maakte Vriendenschaar de 3-3 gelijkmaker.

In de eerste helft ontwikkelde Vriendenschaar vanaf het eerste fluitsignaal een veldmeerderheid. En dat betaalde zich snel, na zes minuten, al uit in een 1-0 voorsprong. Jeroen van den Ham scoorde, nadat Boaz Souhuwat zich goed vrijgespeeld had en voorzette. AS '80 stelde er niet zoveel tegenover, maar toch gaf AS '80 een waarschuwing af door in de vijftiende minuut de bal net naast te schieten.

Een aanval van AS '80 op het doel van Vriendenschaar. Vincent Rinck zal de situatie even later klaren.

In de 25e minuut had Brian Kosterman een goede kans op 2-0. Tibor Veldhuizen zette bij een vrije schop prima voor, de bal kwam bij Brian, maar zijn kopbal ging over.

Boaz Souhuwat stichtte een aantal keren gevaar op snelheid, maar zijn voorzetten kwamen vervolgens niet aan.

Tegen alle verhouding in werd het 1-,  toen Matthijs van Harten de bal op Vincent Rinck wilde terugspelen, maar de bal maar half raakte. AS'80 had vervolgens gemakkelijk scoren: 1-1.

Ons elftal ging vervolgens op zoek naar de voorsprong, maar het tegendeel gebeurde. Onze achterhoede rommelde maar wat bij een ogenschijnlijk ongevaarlijke aanval van AS '80 en daardoor kon AS '80 van dichtbij opnieuw gemakkelijk scoren (1-2). Dat was ook de ruststand.

Direct na de rust werd het gelukkig 2-2 door een fraaie treffer met het hoofd gescoord door Brian Kosterman uit een voorzet van Tibor Veldhuizen.  In de 51e minuut was het bijna 3-2 na een goede actie van Ilias el Karicha. De aanval mondde uit in een schot van Jeroen van den Ham. De bal werd echter op de doellijn gekeerd.

In de zestigste minuut kwam AS '80 toch weer op voorsprong en weer liet we het defensief afweten. AS '80 kon opnieuw gemakkelijk scoren. Moedeloos om van te worden.

Vriendenschaar zocht wanhopig naar de gelijkmaker. Bas van der Linden viel in voor Matthijs van Harten om meer aanvalskracht te ontwikkelen.

Jeroen van den Ham komt net te laat. De keeper van AS'80 heeft de bal al klem tegen de borst gedrukt.

De tijd verstreek en ons elftal bleef tegen de 2-3 aankijken. Twee minuten voor tijd maakte AS'80 opzichtig hands in het strafschopgebied. De scheidsrechter zag er echter geen strafschop in. Vriendenschaar leek af te sturen op een zure nederlaag, maar het was Niek Amelink die in de allerlaatste aanval op aangeven van Bas van der Linden voor opluchting zorgde 3-3.

CDW - Maarssen 3-2

Klik op ranglijst voor de actuele stand van zaken.

Ruud Veldhuizen maakte weer een serie foto's van de wedstrijd. Klik op fotoreportage voor een groot aantal wedstrijdbeelden.