Vriendenschaar - VIOD 6-0

20 april 2024 16:30

FrW

Je moet dan thuis tegen het elftal dat de laatste plaats in de competitie inneemt en je hebt de uitwedstrijd moeizaam met 0-1 gewonnen. Het credo: weg gaan er voor is dan alleen maar wat telt. En het heeft wederom gewerkt. Na een 3-0 ruststand werd een keurige 6-0 overwinning geboekt waardoor het elftal nog helemaal in de race blijft voor een mooi resultaat.

Vriendenschaar begon in de volgende opstelling:

Michel Sprong; Corné Pieter, Ferris Harte, Kjell van Kemseke, Amine Lakhal; Marwan Salama, Jesse van Piggelen, Karim el Ghoulbzouri; Ronan Hendriksen, Kevin Cnossen, Jesper van Engen.
Wisselspelers Daan Hurks, Jaffar Ahmidout, Dylan Boomhouwer, Rens van Vark, Jamairo Erents, Sander Verrips en Stan van de Wiel.

5c56139d-94aa-4dcc-a22c-363a4c9eed83.JPG

Even een schraal zonnetje maar de spelers komen het veld op

Vorige week zeldzaam mooi weer voor de tijd van het jaar. Dik 20 graden. Deze zaterdag regen afgewisseld met af en toe wat zon en een stevige wind. 9 à 10 graden. Het kon beter. Scheidsrechter de heer N. Sleeuwenhoek.

12877813-6922-4294-b5a3-0aed2c0fecea.JPG

Ronan onderweg naar de 3-0

Het begon zoals gebruikelijk, voorzichtig. Balletje wat rondspelen en gewoon even het eerste kwartier het juiste gevoel krijgen. De eerste hoekschop leverde nog niets op maar bij de tweede was het raak. Karim kort op Ronan en zijn voorzet werd subliem door Kevin binnen gekopt, 1-0 en de toon was gezet. En wanneer dan vijf minuten later uit een vloeiende aanval Jesper vanuit een moeilijke hoek de 2-0 binnen schiet viel de druk weg en kwam VIOD er eigenlijk niet meer aan te pas.

Het gevaar dat het te gemakkelijk werd opgevat volgde wat later. Want vanuit een onnodig veroorzaakte vrije trap vanaf links van VIOD kon een gevaarlijk schot door Michel nog maar net uit de bovenhoek worden weg gewerkt en een vroeg tegendoelpunt worden voorkomen.

Gelukkig werd de marge wat uitgebreid. Na een sublieme actie van Jesper werd Ronan diep aangespeeld. Eerst op snelheid zijn man voorbij daarna een hard laag schot en de 3-0 was een feit. De marge had nog groter kunnen zijn wanneer zo'n mooi, gekruld schot van Karim 10 cm lager was geweest. Nu ging de bal net net over de kruising.

Met deze 3-0 stand ging ook de rust in.

Een uitstekende eerste helft met een rustig leidende scheidsrechter en een tegenstander die het zich liet overkomen.

d2ca54c4-32a8-4b5e-98a2-7d521ee4745a.JPG

Jesper in de 16 gevloerd; Karim verzilvert de strafschop, 5-0

De tweede helft begon zonder wijzigingen, tenminste in het elftal. Bij de wissels mocht Rens alvast gaan douchen. Vriendenschaar begon afwachtend, beperkte zich tot balbezit maar maakte het de verdediging van VIOD behoorlijk lastig. Niet enkel over rechts waar Ronan zijn directe verdediger het steeds knap lastig maakte. Ook Amine op links kwam regelmatig sterk door en hij was het die door goed doorgang de 4-0 voor zijn rekening nam.

Na 20 minuten kwamen Jaffar en Daan de plaatsen innemen van Kevin en Ferris.

Halverwege de 2e helft werd Jesper diep aangespeeld, slalomde de 16 binnen maar werd door de VIOD-keeper ten val gebracht. Strafschop. Karim schoot deze onberispelijk binnen. Een afstandsschot van Jesper net over de middenlijn, ging maar rakelings, en net over de keeper en ook net over de lat.

Na exact een half uur kwam Dylan in het veld Jesper aflossen. Zijn eerste actie had direct resultaat. Hij onderschepte een terugspeelbal van een VIOD-verdediger op zijn keeper en kon simpel de bal in het doel schuiven, 6-0.

e2417dba-d803-429e-b00a-57f2ba419647.JPG

Dylan heeft zojuist de 6-0 gescoord na het onderscheppen van een terugspeelbal

Met nog zo'n 10 minuten te gaan kwamen ook nog Jamairo en Sander in het veld. Zij vervingen Corné en Karim. Nog wel enkele leuke acties van Jamairo gezien maar in de stand kwam geen wijziging meer.

Natuurlijk een prima resultaat, mede door de 1-1 eindstand bij UVV – Zwaluwen Utrecht, waardoor Vriendenschaar het uitzicht behoudt op een nog beter resultaat dan de huidige tweede plaats op de ranglijst. Dan moeten wel alle nu nog te spelen wedstrijden met winst worden afgesloten.

Absoluut geen eenvoudige opgave met op 4 mei OSM – Vriendenschaar, op 11 mei Vriendenschaar – Zwaluwen Utrecht, op 18 mei Hertha – Vriendenschaar en 25 mei Vriendenschaar – Voorwaarts.

Vriendenschaar zal nog een paar harde noten moeten zien te kraken.