Vijfde elftal overklast koploper VVIJ 6

8 april 2024 23:00

In een prachtige wedstrijd met een spectaculair scoreverloop heeft ons 5e elftal afgelopen zaterdag koploper VVIJ 6 volledig overklast. Na 90 minuten werd een dik verdiende 8-3 uitslag genoteerd.

Ons 5e elftal bezette vóór de wedstrijd met 15 punten de 10e plaats op de ranglijst. VVIJ had slechts 1x verloren dit seizoen. Vooraf gezien natuurlijk "een zware dobber" voor onze mannen. Het was gelet op het grote krachtsverschil op de ranglijst daarom misschien ook niet verwonderlijk dat al snel tegen een 0-1 achterstand werd aangekeken. De mogelijkheid om de stand via een strafschop door de goed leidende scheidsrechter Berry Waroux gelijk te trekken werd helaas niet benut. De penalty werd door Jacinto de Jong gemist, waarna kort hierna VVIJ de 0-2 scoorde.

De mannen van Vriendenschaar toonden karakter en lieten zich niet uit het veld slaan, wat vlak voor rust resulteerde in de aansluitingstreffer van Thomas Spierenburg: 1-2.

Na de rust kwam de ploeg met veel vertrouwen weer het veld op. Er waren een paar aanvallende wissels toegepast. Dit pakte direct goed uit door een schitterend doelpunt in de kruising van Rick Mulder, die daarmee voor de gelijkmaker zorgde: 2-2.

Rick heeft gescoord!

Het duurde nog geen vijf  minuten voordat Vriendenschaar dank zij twee  doelpunten van Hamza op een 4-2 voorsprong kwam. Thomas Spierenburg bleek goed op schot deze zaterdag en liet achtereenvolgens de 5-2 en 6-2 aantekene,n waarmee zijn hattrick een feit was. En Vriendenschaar ging door tegen een inmiddels volledig ontredderd VVIJ. Yassine scoorde de 7-2 en de eerder uitgevallen, maar weer teruggekeerde Bas van Wijk bleek fit genoeg om de 8-2 te scoren. VVIJ wist nog een tegentreffer te scoren maar dit was inmiddels alleen nog maar van belang voor de statistieken. De tegenstander nam het verlies sportief op. Scheidsrechter Waroux kon tevreden vaststellen dat het zo natuurlijk ook kan.

Eindstand 8-3. Een geweldige teamprestatie van ons 5e elftal. En een team is het zeker. Dit laten zij niet alleen wekelijks zien wanneer gezelligheid troef is in de kantine, de eigen gekozen muziek uit de standaard beschikbare partybox schalt, drankjes en snacks worden genuttigd maar nu ook nog eens in een prachtige wedstrijd. Gefeliciteerd mannen, dit is wat we graag van een team zien!

Voor de ranglijst na afgelopen zaterdag, klik hier.

Komende zaterdag, 13 april,  speelt het 5e elftal om 11.00 uur uit tegen 't Goy 4. Een voorproefje van de wedstrijd die ons eerste elftal om 14.00 tegen 't Goy 1 speelt!