Fair Play JO14-1 tegen Vriendenschaar JO 14-1 werd 1-5

8 april 2024 11:15

RD

Winst voor Vriendenschaar in de stadsderby tegen SMVC Fair Play. Een op papier spannende wedstrijd. Fair Play (nr. 1) tegen Vriendenschaar (nr. 2) was op het veld helemaal niet zo spannend. Vriendenschaar won overtuigend met 1-5.

Vriendenschaar begon in de volgende opstelling: Luuk Kastenberg, Kyan Vermeulen, Jeroen Klein, Yasin Chibani, Bart Lelapary, Liam Verkerk, Ruben Kastenberg, Sem Rebergen, Guus Vielvoye, Abdel (Appie) al Mohamed, Arwin Meyer. Wissels: Yahya al Obaidi, Lucas de Geus, Roan Klein en Jayson de Klein.

Om 13:00 uur wordt er op veld 3 afgetrapt, een uitwedstrijd maar toch op vertrouwde bodem. Een spannend potje, want behalve dat het dus de nummer 1 tegen 2 gaat, zijn de spelers ook bekenden van elkaar. Fair Play dat het in de competitie goed doet en Vriendenschaar dat slecht begon maar de draad toch aardig heeft opgepakt.

De aftrap ...

Vriendenschaar begint in de eerste helft voortvarend met leuke en mooie aanvallen. Daarna probeert Fair Play er door middel van de lange bal er een aantal keer uit te komen. Dankzij oplettendheid van Jeroen en Yasin worden de aanvallen vrij makkelijk onschadelijk gemaakt.

Dan in de 12e minuut. Sem passeert twee verdedigers en haalt vervolgens uit. Een fantastische actie, maar de keeper weet  de bal te pareren. Hij doet echter dit zo dat de bal voor de voeten van Appie komt. Die schuift de bal vervolgens beheerst binnen: 0-1. Niet heel veel later een flinke overtreding op Sem. Uit de toegekende vrije schop komt niks gevaarlijks. Eenzelfde moment voor Bart, die net is teruggekeerd van zijn blessure.  De overtreding pakt vervelend uit voor Bart, waardoor voor hem de wedstrijd er alweer op zit. Hij moet vervangen worden door Yahya, die het vervolgens erg goed doet.

Dan gaat in de 26e minuut Yasin er vandoor. Hij passeert aan de zijlijn zijn tegenstander en geeft een perfecte bal op Appie. Die gaat zo'n metjertje of 25 op de goal van Fair Play af. Maar zijn doelpoging levert niks op. in de 34e minuut, zo vlak voor rust ,speelt de keeper van Fair Play de bal door het midden recht in de voeten van Arwin. Die pakt geduldig nog wat meters en werkt vervolgens 'tegendraads' af: 0-2. Dat is nog eens even lekker de rust in gaan.

Gesprek in de rust van Youri met zijn spelers.

In de rust wordt Ruben gewisseld rust voor Lucas. Meteen na rust is er een ander en beter Fair Play te zien. Een aantal leuke combinaties met mooie acties van de nummer 6 en 9 van de geel-zwarten. Luuk redt op een fantastisch schot, dat anders net onder de lat zou verdwijnen. Ons spel is slapper dan in de eerste helft en daardoor is er veel balverlies. Dat bekopen we met een corner die echter mooi in de handen van Luuk verdwijnt.
In de 46e minuut is Appie het zat is en gooit er vervolgens een aantal mooie acties uit. Wat uiteindelijk resulteert in een steekbal op Arwin, die koelbloedig afrondt:  0-3. Dat is nog eens rustig blijven en wachten om op het juiste moment toe te slaan.

Twee wissels nu aan de kant van Vriendenschaar. Roan en Jayson (beiden uit de 13-1) komen het veld in voor Kyan en Arwin.
Dan moet Vriendenschaar toch vissen. Uit de rebound  na een corner, weet Fair Play de 1-3 binnen te schieten. Waarna ze even het gevoel lijken te krijgen voor een comeback. In de volgende periode krijgt Fair Play twee vrije trappen te nemen op een mooie afstand van ons doel. De eerste komt in de muur en de ander gaat ruimschoots over. Vanaf dat moment zakt de moed in schoenen bij Fair Play en begint het spelbeeld weer volledig te draaien. Vriendenschaar komt meer van de eigen helft af en laat het balletje nu gemakkelijk rondgaan. Wat resulteert in goede doelpogingen van Sem.

Dan acht minuten voor tijd. Een merkwaardig besluit van de scheidsrechter. Tot grote verbazing geeft hij een indirecte vrije schop in de 16-meter voor Fair Play. Iedereen op de doellijn en er dan meteen uitrennen. Dat gebeurt en het schot wordt gelukkig voor ons geblokt.

Dan is daar weer Appie, die in de rug van de laatste man van Fair Play druk zet. Appie wordt over het hoofd gezien, snoept de bal af en komt zo één op één met de keeper.  Zo'n kans hoef je Appie niet te geven: 1-4.

Dan maakt Liam een overtreding; gele kaart, en dat is bij ons vijf minuten vanaf de zijlijn toekijken en met tien man verder spelen. Met tien man voetballen kan nog wel eens voor wat chaos zorgen. Dus tegenhouden en wachten tot we weer met ons elven komen te staan. Het zijn helaas wat meer dan vijf  minuten.

Uit een aanval van Fair Play onderschept Sem de bal, passt op Appie en ook hier is het weer raak Appie maakt  zijn derde, dus een hattrick, en het is1-5. Niet heel veel later fluit de scheids af. De winst is binnen. Met goed voetbal en samenspel hebben we gewonnen. Veel blije gezichten aan de kant van Vriendenschaar. De competitie in fase 3 is nog spannender geworden. Laten we voor onze jongens hopen dat het seizoen een heel mooi einde heeft.

In de kleedkamer was er nog een feestje na de royale overwinning.

Op naar de volgende wedstrijd (20 april), uit bij Saestum JO14-1.