Derde elftal kampioen! (nu met spelersnamen)

9 juni 2023 12:00

HJ

Dank zij een verdiende 1-2 winst op Schalkwijk 2 is ons derde elftal kampioen van de vierde klasse geworden. Door deze overwinning kon de concurrentie bestaande uit De Meern 6 en SVP3 niet meer langszij komen.

Ons derde elftal begon aan de klus tegen Schalkwijk ondersteund door familie, vrienden en vriendinnen aan de zijlijn. Onder familie ook ouders en grootouders. We zagen onder hen Thom van Duyn die zo’n veertig jaar gelden actief was als leider van jeugdelftallen van Vriendenschaar en ook zitting had in het toenmalige jeugdbestuur. Nu kwam hij als grootvader naar Danny Pel kijken hoe die het eraf zou brengen in de wedstrijd die het kampioenschap van Vriendenschaar 3 zou kunnen opleveren.

DSC09710.JPGBal en speler achter de doellijn. Kans weg!

Vanaf de aftrap was ons derde elftal de wat sterkere ploeg, maar Schalkwijk 2 mocht allerminst worden onderschat. Zo lang het 0-0 bleef en ons elftal het net van de tegenstander niet wist te vinden, was het uiteraard oppassen geblazen. Zoals in de twintigste minuut van de eerste helft dat Schalkwijk in één actie vier corners achterelkaar mocht nemen en de bal maar moeizaam uit onze verdediging kon worden weggewerkt. Maar verder had onze verdediging haar zaakjes onder controle.

In de laatste minuten van de eerste helft leek er een doorbraak te komen. Verscheidene aanvallen gingen richting Schalkwijkdoel. Er waren scrimmages voor het doel van de tegenstander. Het leverde een paar corners op en enkele keren ging de bal net naast het Schalkwijkdoel. Ook de keeper van Schalkwijk stond in de weg.

DSC09745.JPG
Offensief van Vriendenschaar op slag van rust

Het resultaat was dat er nog een dubbelblanke stand op het scorebord stond toen beide ploegen gingen rusten.

De tweede helft was nauwelijks een minuutje oud toen ons derde elftal op een 0-1 voorsprong kwam.  Kevin Cnossen kwam in het bezit van de bal. Hij loste een hard schot waarbij de bal  links in de ruimte kwam die de keeper van Schalkwijk enigszins had open gelaten. Het schot was dusdanig hard en geplaatst dat de keeper geen gelegenheid kreeg om de bal nog af te stoppen.
Tien minuten later leek ons elftal op een 0-2 voorsprong te komen na een goed genomen voorzet. Echter de goed en rustig leidende scheidsrechter had buitenspel geconstateerd zodat het feest niet doorging.

DSC09758.JPG
Dit schot zal net naast gaan.

In de 61e minuut claimde Schalkwijk een strafschop nadat onze verdediging de aanval van Schalkwijk onreglementair had afgestopt. Maar de scheidsrechter wilde van geen strafschop weten, maar gaf wel een vrije schop. Het schot dat op ons doel werd afgevuurd, werd door onze goalie uit het  doel gestompt.  Schalkwijk kreeg een kwartiertje later nog een paar vrije schoppen te nemen, maar de bal kon steeds uit onze defensie worden weggewerkt.
Minuut 85 stond al op de klok toe ons elftal de kans kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar de inzet ging naast het Schalkwijkdoel.  Twee minuten later werd het toch 0-2 door Leander Foldes. Hij speelde zich knap vrij en wist uit een vrij moeilijke hoek te scoren.

De blessuretijd was ingegaan en de scheidsrechter trok bovendien de nodige tijd bij vanwege de drinkpauzes in de eerste en tweede helft. Het werd een rommelige slot waarin even sprake was van een onnodig opstootje en waarbij Schalkwijk ook nog wist te scoren. De overwinning van ons derde elftal kwam echter niet meer in gevaar. Na het eindsignaal vlogen de spelers om elkaars nek, want het kampioenschap was binnen. Er werd vuurwerk afgestoken en enkele champagneflessen ontkurkt. De spelers werden in een speciaal kampioensshirt gehesen geschonken door Brasserie Streek. En verder werd er alleen maar gefeest en werd de leider van het derde gejonast.

DSC09792.JPG

Het kampioenschap van ons elftal was dik verdiend. Aan het begin van het voetbalseizoen had ons derde de koppositie ingenomen, maar die werd later afgestaan. Na de winterstop zakte ons elftal naar de vijfde plaatst. Langzamerhand kwam ons elftal weer bovendrijven. Belangrijk was 20 mei toen ons derde uit met 2-4 van Houten 4 won. Maar de belangrijkste concurrenten van ons derde, SVP 3 en De Meern 6, verloren op die dag. Schalkwijk 2 won met 6-3 van SVP3 en Delta Sports 3 versloeg de Meern 6 met 3-2. De week erop won ons elftal met 3-5 van Hercules 8 en lag de weg naar het kampioenschap open. Maar dan moest er wel van Schalkwijk 2 worden gewonnen. Bij eventueel gelijkspel of verlies zou ons elftal nog wel een herkansing krijgen in de allerlaatste competitiewedstrijd. Maar zo ver liet ons elftal het maar niet komen!

Mannen, van harte gefeliciteerd met dit fraaie kampioenschap!