Bekerdroom Vriendenschaar2 - Spakenburg2 spat uiteen !!!

22 maart 2023 16:45

FrW

De KNVB Bekerwedstrijd van Vriendenschaar-2 tegen Spakenburg-2 is met een 2-3 nederlaag eervol beëindigd. Na een 1-3 ruststand werd het zo'n 5 minuten voor de officiële speeltijd 2-3 en wist Vriendenschaar er zowaar nog een offensief uit te persen. Maar hoewel ook en juist in die korte periode die nog resteerde enkele fraaie kansen werden gecreëerd kon in de score geen wijziging meer worden aangebracht. Eervol zeker, nadat eerder ook Ajax-3 aan de zegekar kon worden gebonden.

Als de spelers het veld opkomen  wordt gaat aan alle kanten het vuurwerk de lucht in. De plaatselijke pers maakt een elftalfoto en iedereen is tot aan het gaatje gemotiveerd voor een goed resultaat. Eerder: Spakenburg-1 verslaat FCU. Nu: Vriendenschaar-2 …......
Maar zover is het nog lang niet.

Het werd wel vanaf het begin een fraaie, open wedstrijd waarbij Vriendenschaar zeker niet onderdeed voor een technisch toch wel begaafder Spakenburg. Maar wat wil je. Reserve Hoofdklasse versus Reserve 2e Klasse. De Blauwen verkeken zich vooral op de snelheid van de rechterflank van Vriendenschaar die met name door Ronan voor de gevaarlijke momenten zorgden.

Er werd begonnen in de volgende opstelling: Stan v/d Wiel; Bram Maessen, Dylan Boonhouwer, Max van Alphen, Daan Hurks; Ronan Hendriksen, Ikias el Karicha, Wesley Vermeulen, Karim Ghoulbzouri; Sem Platenkamp, Rick Mulder. Wissels: Ray Dupont, Dylan Staal, Jack van Beem, Kevin Cnossen, Leander Földes. Alle wissels kwamen in de 2e helft aan bod.

Voor de aftrap de nodige accenten in de vorm van vuurwerk om het belang van deze wedstrijd te duiden.

We kijken natuurlijk in deze wedstrijd vooral naar Vriendenschaar. Rick is weer terug waardoor ook de snelheid op links een pluspunt is. Hoewel dat juist in deze wedstrijd er nog niet helemaal uitkwam. Rick trof achterin bij Spakenburg een stevige verdediger die het af en toe wel lastig had maar over het algemeen de zaak steeds kon klaren.

Na enkele aanvallen van Vriendenschaar met zelfs een tweetal opgelegde scoringskansen voor Ronan in de beginfase nam Spakenburg het initiatief over, forceerde een tweetal corners waarbij de 2e corner laag werd ingespeeld en onhoudbaar voor Stan werd binnen gekopt, 0-1. Dat was in de 10e minuut. Totaal niet op gerekend.
Even moest deze tik door Vriendenschaar worden verwerkt. Maar met tomeloze energie ging het elftal verder.
Rick werd op links weg gestuurd, speelde behendig toch zijn man uit, speelde af op de geheel vrijstaande Ronan die vanaf de rand 16 mocht uithalen maar hoog over schoot.
Na nog enkele gevaarlijke aanvallen over rechts onderschept Ronan de bal maar zijn schot wordt super gestopt door de Spakenburg-keeper. Maar één minuut later is het wel raak. Weer wordt Ronan diep gestuurd, gaat weer alleen op de keeper af maar nu schiet hij in de korte hoek de 1-1 op het scorebord.. Verdiend zonder meer maar wanneer je dan achterin de teugels wat laat vieren krijg je de rekening direct gepresenteerd. Twee minuten heeft deze gelijke stand precies op het scorebord gestaan. Een snelle aanval van de Blauwen afgerond met een laag schot was weer niet te pakken door de 'groene tijger' die de ballen moet tegen houden, 1-2.
En als dan vijf minuten voor tijd een botsing binnen de 16 meter aanleiding voor de scheidsrechter is om daar een strafschop voor te geven staat het na de benutte penalty ineens 1-3.
Weg droom, of niet? Rusten in ieder geval met deze achterstand.

Na de thee van beide elftallen niet meer de inzet als in de eerste helft. Het leek wel of de fut er uit was. Daarbij ook nog wat slordig spel achterin bij Vriendenschaar. Bovendien leek het er op dat  Spakenburg wel genoegen wilde nemen met deze stand. Toch ook nog wel leuke aanvallen waarbij zowel mogelijkheden ontstonden voor Sem en Dylan Staal. Maar de keeper staat er natuurlijk ook niet voor niets en, zij het soms met moeite, pakte ook deze ballen.
Alleen de laatste minuten ging de spreekwoordelijke beuk er in. De laatste kans voor een goed resultaat was aanvallen.

En zowaar. Uit een van die aanvallen was het Jack die plotseling de bal voor zijn goede been kreeg, uithaalde en de 2-3 scoorde. Zou het dan toch nog lukken?
Alles werd uit de kast gehaald en zowaar kreeg de keeper van de Blauwen het nog even flink druk in zijn winkeltje. Maar ondanks de 3 minuten extra speeltijd kreeg Vriendenschaar het niet meer voor elkaar om te scoren.

Het Beker-avontuur zit er op. Eervol zeker en niet tegen de minste tegenstanders.
De trainer kreeg na afloop nog wel de complimenten van de staf van de tegenstander maar daar kun je ook geen brood van kopen. Een leuke en op het laatst nog zeker spannende wedstrijd helaas met een 2-3 uitslag niet winnend of met een gelijke stand afgesloten, wat dan tot strafschoppen had geleid. Het hoort bij de sport en de tegenstander was meer dan tevreden met het door hen behaalde resultaat. Een leuke en sportieve tegenstander ook nog.