Vriendenschaar-2 – Desto-2 7-2

26 november 2022 17:00

FrW

Omdat je als runner-up elke wedstrijd die je moet spelen als de belangrijkste wedstrijd ziet wordt deze pot wel heel belangrijk. Desto heeft één wedstrijd minder gespeeld en één punt meer dan Vriendenschaar. Winst kan dat de sprong worden richting de bovenkant van de ranglijst. Iedereen is super gemotiveerd en ook nog eens zeer aangenaam voetbalweer voor eind november.

Er werd gestart in de volgende opstelling: Doel: Youri Blommers; Bram Maassen, Daan Hurks,  Max van Alphen, Roy du Pont; Ronan Hendriksen, Dylan Boomhouwer, Karim Ghoulbzouri; Amine Lakhal, Finn Spierings, Jeffrey Koedam.

Wissels: Youri Waroux, Jesper van Engen, Jack van Beem, Dylan Staal. Alle wissels konden in de 2e helft minuten maken.

De wedstrijd begon wat aftastend met dan al de betere kansen voor Vriendenschaar. Een diepe bal van Karim op de snel sprintende Ronan had meer verdiend en ook in de rebound werd de bal nog maar net door de keeper tot hoekschop (die niets opleverde) verwerkt.
Toch en al in de 12e minuut een wijziging in de stand. Op rechts mag Vriendenschaar een vrije trap nemen. Karim draait met links de bal richting 2e paal. Daar komt Dylan Boomhouwer bijna een meter boven de laatste man van Desto uit en kopt snoeihard de 1-0 binnen. Goed gedaan jochi !!
En nog voor er 20 minuten waren gespeeld was het Amine die voor 2-0 zorgde. Ronan gaf een diepe, uitgemeten pass op Jeffrey die Amine bediende, die vanuit een moeilijke positie toch de bal laag in het doel schoot.
De 3-0 werd een beauty. Youri verdedigde de bal uit richting Bram. Met een korte sprint passte hij op Jeffrey dan in één beweging de bal op Ronan, terug op Bram naar Jeffrey en die naar de weg sprintende Ronan en boem/pats, de 3-0 in het netje. Daar zou ene Van Gaal een puntje aan kunnen zuigen. En …. de koek was nog niet op.

Er werd bij vlagen subliem gespeeld en Desto kwam er eigenlijk niet aan te pas.

Want in minuut 30 was het Finn die uit een vlotte aanval over rechts de voorzet van Ronan binnen glijdt, 4-0 en op slag van rust en sublieme vrije trap van Ronan na een overtreding op Karim, die snoeihard,  maar van net buiten de 16,  de bal in de verste bovenhoek schiet, 5-0.
Een geweldige eerste helft waarin Desto er totaal niet aan te pas kwam en met name de verdediging een solide indruk maakte.

Dat werd een lekker kopje thee …

Na de thee, eigenlijk vanuit de aftrap, krijgt Bram balbezit. Zijn pass op Jesper is loepzuiver. Die ziet Jeffrey aanzetten voor een sprint en daar gaat nummer zes in het netje. Prima goal, 6-0 en niets op af te dingen.
Vriendenschaar neemt gas terug en Desto ziet ook wat andere gezichten in het veld verschijnen. De wissels komen er aan. Bijna had Ronan zijn derde doelpunt gemaakt maar precies na een kwartier spelen wordt een prima aanval angerond met een voorzet van Jeffrey op Ronan die direct uithaalt maar ziet dat de Desto-keeper meer in zijn mars heeft. Een geweldig safe en het blijft 6-0. Echter maar even want Desto maakt goed gebruik van slordigheden in het centrum van de verdediging van Vriendenschaar. Een goed gericht schot in de uiterste hoek en ook Youri mag de bal uit het doel halen, 6-1

Ronan helemaal in zijn element, veel aan de bal en bijna niet af te stoppen

Bij deze stand even wat 'vlam in de pan'. Met een geweldige schijnbeweging van een Desto-speler, die Ray totaal niet zag aankomen, raakte hij de speler die onderuit ging. Ray verontschuldigde zich maar dat werd  niet geaccepteerd. Hierna liep het even uit de hand. Beste mensen, het staat 6-1 en het is een alleraardigste en sportieve wedstrijd. En dan dit. Gelukkig wordt het geblust en gaan we verder. Het wordt nog 7-1 door Jeffrey uit een pass van Amine en 7-2 in de laatste minuut. Er wordt niet meer afgetrapt want de prima leidende scheidsrechter fluit voor het einde.