VVIJ-2 – Vriendenschaar-2 1-1

20 november 2022 12:45

RoW

Een mooi aanvangstijdstip voor deze uitwedstrijd. Om 11:50 uur stond de aftrap gepland en de buitentemperatuur zorgde er voor dat iedereen direct over zijn slaap heen was.
Berekoud !!! toen we deze ochtend bij Vriendenschaar verzamelden voor de wedstrijd tegen VVIJ 2, een tegenstander die op de verdienstelijke 3 plaats stond. Ook een tegenstander waarbij de gemiddelde leeftijd zo’n 10 à 15 jaar hoger lag dan bij ons. Kortom een moeilijke maar naar later bleek een leuke opponent.

Er werd gestart in de volgende opstelling: Michel Sprong, Bram Maassen, Dylan Boomhouwer, Max van Alphen en Lucas Beck; Ilias el Karicha, Ronan Hendriksen, Karim Goulbzouri, Jesper van Empel; Jeffrey Koedam en Amine Lakhal. In de tweede helft kwamen Youri Waroux, Jack van Beem, Daan Hurks en Ray du Pon ook nog hun minuten maken

De eerste 20 minuten een beter spelend Vriendenschaar, dat zeker een paar goede kansen niet konden benutten. Maar ook VVIJ kwam er door onnodig balverlies via de omschakeling een paar keer goed uit. Dus een leuk begin van een aantrekkelijke wedstrijd.
Maar rond de 25ste minuut een ogenschijnlijk niet gevaarlijke aanval over de rechterkant van VVIJ, waarbij de rechtsbuiten een voorzet wil geven maar de bal eigenlijk helemaal verkeerd raakt. Hierdoor gaat de bal, buiten bereik en onhoudbaar voor Michel,over hem heen en verdwijnt in het doel, 1-0. Een lucky doelpunt weliswaar maar ook die tellen.
Hierna was het betere spel bij Vriendenschaar even volledig weg maar daar kon VVIJ  gelukkig niet van profiteren.

De tweede helft gaf een compleet ander spelbeeld te zien. Er was nog maar één ploeg die aan voetballen toe kwam. Dat waren de blauw/zwarten!!! Goed combinatie voetbal, waaruit mooie kansen ontstonden, maar de uitstekende keeper van VVIJ stond steeds in de weg of op de juiste plek door met een aantal fraaie reddingen enkele 100% doelpunten  wist te voorkomen.

Uiteindelijk toch gerechtigheid. In de 85ste minuut weer een goede aanval welke vanuit het middenveld werd opgezet, inspelen, kaatsen en de derde man zoeken. Dat was Amine, die aan de linkerkant zijn man omspeelde en de bal laag en hard voorgaf. Ronan kwam inlopen en tikte de bal met binnenkant voet hoog in de goal...  1-1. De meer dan verdiende gelijkmaker. Ook hierna nog wel de kans(en) voor onze boys, maar de over het algemeen goed fluitende scheidsrechter stak er in de laatste minuut een stokje voor, door tijdens een gevaarlijke aanval van ons, voor het einde van de wedstrijd af te fluiten.

Ondanks het hele koude weer hebben we een leuke wedstrijd gespeeld tegen een prima en sportieve tegenstander, waarbij we, mede gelet op het aantal kansen, misschien toch wel hadden moeten winnen…. (maar waar hebben we dat meer gehoord).

Maar dan ook nog als speciale vermelding een woord van extra dank voor onze fantastische grensrechter; Erik Rijswijk, klasse gedaan!!!