Herman Sterk overleden

18 november 2022 19:30

HJ

Wij vernamen dat op 7 november j.l. Herman Sterk op 74-jarige leeftijd is overleden. Herman was al jaren geen lid meer van Vriendenschaar. Maar in de periode 1974 -77 was Herman wel lid van ons verenigingsbestuur.

Herman werd tijdens de jaarvergadering van 24 juni 1974 in het verenigingsbestuur opgenomen. Tijdens deze jaarvergadering namen Kees Pothuizen (als voorzitter) en Joop van Beuzekom (als secretaris) afscheid. Hans Jobse, toen penningmeester, volgde Kees Pothuizen als voorzitter op.

Herman Sterk was lid van het verenigingsbestuur in de beroerdste periode uit het bestaan van Vriendenschaar. Want het eerste elftal degradeerde drie keer achtereen van de derde klasse KNVB naar de tweede klasse van de afdeling Utrecht. De derde degradatie kon worden voorkomen na het indienen van een protest. Het waren ook de laatste jaren dat Vriendenschaar op de verouderde accommodatie aan de Westersingel speelde. Dat hakte er allemaal in. Spelers lieten het in die tijd vaak afweten, vooral qua motivatie. En het verenigingsbestuur was een duiventil.

Maar al de nood hoog is, is de redding nabij. Vriendenschaar kreeg – na jaren tegenwerking - de gelegenheid te verhuizen naar het nieuwe sportpark Terweijde en er kon een nieuw clubhuis worden gebouwd. Direct na de feestelijke opening ervan, op 5 februari 1977, kon de ervaren trainer Jan de Bouter worden benoemd. Na jaren van treurnis zou de weg omhoog weer worden gevonden. Herman Sterk was erbij.

Herman, die de laatste jaren als bestuurlid verantwoordelijk was voor de accommodatiezaken, zou aan het einde van het seizoen 1976/77 afscheid nemen van het verenigingsbestuur. Maar hij wist toen dat het met Vriendenschaar weer goed zou komen.

Wij gedenken hierbij Herman en zijn loyale medewerking aan onze club in uiterst zware tijden!

 

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!