Junioren A bij jeugdvoetbalweek 1990 (update) - C.V.V. Vriendenschaar

Junioren A bij jeugdvoetbalweek 1990 (update)

3 juni 2023 17:00

HJ

Recentelijk dook via oud-voorzitter Bert de Bruin een (tot voor kort ontbrekende) foto op van een van de jeugdteams die deelnamen aan de jeugdvoetbalweek 1990. Het was een foto van de junioren B. We hadden van andere teams wel de foto’s in ons bezit, vandaar dat we nu maar eens de junioren A kunnen laten zien die in de dagen na Pasen 1990 deelnamen.

Tegen een betrekkelijk gering inschrijfgeld kon iedere speler meedoen. En je kreeg er veel voor terug: een speciaal shirt, een kleurenfoto, een leren bal en bovendien stond er elke dag, van 17 tot en met 20 april 1990, een welverzorgde lunch klaar. Het initiatief voor de voetbalweek kwam van Frits van de Berk, onze toenmalige hoofdtrainer. De trainingen werden verzorgd door  trainers uit de eigen gelederen en door speciaal uitgenodigde personen afkomstig uit het betaalde voetbal. Er werd vooral getraind op positiespel en individuele acties. Raymond van der Gouw, keeper bij Vitesse, en Jan Jongbloed, oud-keeper van het Nederlands elftal, verzorgden de keeperstraining.  

Ook waren er diverse personen ingeschakeld die zorgden voor de begeleiding van de activiteiten.

De junioren A1 speelden een wedstrijd tegen de junioren A1 van FC Utrecht. Die ging met 3-0 verloren, wat op zich geen schande was.

Paasvoetbalweek_1990_16.JPGDe junioren A1 van Vriendenschaar zittend en van FC Utrecht staande.

We hebben dit keer een driedubbele vraag.
1 Hoe heten de spelers van de junioren A die op de kleurenfoto staan?
2 Hoe heten de spelers van de junioren A die op de zwartwit foto zitten? (Staande derde van links  is overigens Rinus Krabbers van ons eigen Vriendenschaar).
3 Hoe heten de personen op de onderstaande foto van leiders en trainers met overigens heel veel bekenden?

Paasvoetbalweek_1990_1.jpg
Staande v.l.n.r. Ries Kosterman, Joost Visser, Ton Dijkgraaf, Jan van Deinsen, Arno Arts, Henry van Kraanen, René Romijn, Hans Marée, ??, Frits van de Berk.
Zittend v.l.n.r. Henny Lee, Frank van Schutterhoef, ??, Bert de Bruin, Gerrit Verkerk, Gerard Smorenburg en ??.

Alvast heel erg bedankt voor de reacties .die gemaild kunnen worden naar hans.jobse@wxs.nl

Henry van Kraanen (zelf op die foto staande) reageerde op de foto van de begeleiders (vraag 3) en de namen staan nu onder de foto.Dank voor de reactie. Hier nog twee namen te gaan.

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!