Het veteranentoernooi van juni 1990 (update)

24 november 2021 23:15

HJ

Het was overigens de vierde achtereenvolgende keer dat DWV uit Amsterdam het toernooi won. De wisselbeker kon opnieuw mee naar Amsterdam-Noord.

Aan het toernooi deden twee teams van Vriendenschaar mee, Vriendenschaar A en B.

Vriendenschaar A werd eerste in zijn poule vóór Rhelico, Theole, Fortitudo en Soesterberg.
Vriendenschaar B eindigde in zijn poule als derde achter DWV, Elinkwijk en vóór Culemborg ’67 en Brederodes.

In de finale tussen de twee poulewinnaars was het DWV dat het eerste en enige doelpunt scoorde en zo opnieuw het veteranentoernooi won. In de kruisfinale om de vijfde en zesde plaats speelden Theole en Vriendenschaar B tegen elkaar. Nadat de wedstrijd in 0-0 was geëindigd moesten er penalty’s worden genomen. Die nam Theole beter.

Veteranen_B_1990_juni_2.JPG
Vriendenschaar B. Staande v.l.n.r. Leo Dupuis, Henk van Asten, Ron de Koning, Henk van Haaren, Hans Marée, Ruud Peters, Aart Pothuizen. Zittend v.l.n.r. Henny Bonouvrié, Piet Rijswijk, Frits van de Berk, Cor van den Boogaard, Gerrit Verkerk en Kees Pothuizen.

Bij  Vriendenschaar B deed trainer Frits van de Berk mee. Hij had het eerste elftal in 1988 naar de tweede klasse geleid. Na nog eens twee jaar trainerschap nam hij tijdens dit veteranentoernooi afscheid van Vriendenschaar.

De naam van de persoon op de hoofdfoto, zittend geheel links, was aanvankelijk onbekend. Echter kregen we al hints van Henry van der Hoef en Cor Verbeek dat deze speler de voornaam 'Jimmy'had. Het was uiteindelijk Jan van Kuik die de volledige nam gaf: Jimmy Jamali. Intussen werd ook duidelijk wie deze Jimmy Jamali was. Hij was de  van echtgenoot van de dochter van Job de Jong, uit de Zandstraat, die een groentenhandel dreef. De dochter van Job de Jong had zelf een snoepwinkel in de Prijsstraat vlak bij de Varkensmarkt.  
 

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!