Derde elftal seizoen 1988-1989 (foto van de week)

16 november 2021 11:45


Het derde elftal kwam uit in de vierde klasse van de KNVB. Je had toen Afdelingsvoetbal, dat wil zeggen dat lagere elftallen uitkwamen in de KNVB Afdeling Utrecht. Vriendenschaar was er op gebrand om de eerste drie elftallen op KNVB-niveau te laten voetballen. Of dat altijd lukte?

Het derde elftal werd geleid door Jean Pauli en Hanny van Haaren was de grensrechter.

Het derde elftal begon het seizoen 1988/89 nog redelijk en had halverwege de competitie, dat wil zeggen na elf wedstrijden, 13 punten vergaard. Een winstpartij was toen nog goed voor twee wedstrijd punten. Vier wedstrijden gewonnen, vijf gelijk en twee verloren. Doelsaldo 18-12. Een bovenste plaats lag nog in het verschiet.

Maar na de winterstop ging het gruwelijk mis. De trainingsinspanning nam zienderogen af. En het resulteerde in veel nederlagen. Er werden nog slechts twee wedstrijden gewonnen, er waren twee gelijke spelen. Er werden liefst zeven nederlagen geleden. Er werden slechts zes wedstrijdpunten behaald in de tweede seizoenshelft. Doelsaldo 14-23.

In totaal werden 19 wedstrijdpunten behaald en met een doelsaldo van 32-35. Belangrijker nog was dat het derde elftal op de tiende plaats was geëindigd en degradatiewedstrijden moest spelen. Want ook UVV 3 en Houten 2 hadden 19 punten behaald.  Er moest een halve degradatiecompetitie worden gespeeld.

Vriendenschaar 3 lootte voor de eerste wedstrijd tegen Houten 2, te spelen op 23 april 1989. In deze wedstrijd opende Berry Waroux de score. Bij de rust was het 1-0. Maar na de rust maakte Houten de gelijkmaker. Doelman Vincent Grizell moest hierna vele reddingen verrichten. Toen iedereen zich verzoend had met een gelijkspel, was  er vlak voor tijd een bevlieging van Cor Copper. Hij ontdeed zich van zijn tegenstander en met een fraai, krullend schot gaf hij de keeper van Houten het nakijken. Vriendenschaar 3 won met 2-1. Door de winst op Houten en de regeling dat het doelsaldo van de competitie bij gelijk aantal punten doorslaggevend zou zijn, speelde Vriendenschaar zich meteen veilig.

Derde_elftal_1989_gehandhaafd_23-4_1.jpg

Na de overwinning op Houten 2 wist het derde elftal zich gehandhaafd in de reserve 4e klasse KNVB. Reden voor een klein feestje bij terugkeer in het clubhuis waarbij Piet van Rijswijk als een jonge hond over de tafel rolt. Met de klok mee ( dames overgeslagen en spelers genoemd voorzover zichtbaar): Links vooraan Vincent Grizell en dan Ron van den Heuvel, Berry Waroux, Bert Bleijenberg, Piet van Rijswijk, Jan Laponder, Eric Honingh, Rini Pothuizen, Ries Kosterman en Jean Pauli.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!