Derde elftal 1968 (Foto van de week)

26 augustus 2021 11:00

HJ

Dit is het derde elftal uit het seizoen 1967/68. Het handhaafde zich in de reserve derde klasse van de KNVB, maar moest toch degraderen!

In het seizoen 1967/68  kwam ons derde elftal uit tegen DOS ’01 2, Elinkwijk 4, Hercules 3, JSV 2, Nijenrodes 2, Saestum 2, UVV 4, Veenendaal 2 en Velox 4. Het derde elftal ging  best goed van start. Weliswaar ging de eerste wedstrijd van het seizoen met 2-3 verloren van DOS ’01 2, maar vervolgens won het derde drie wedstrijden en speelde het één keer gelijk. In het clubblad werd de seizoensstart als volgt beoordeeld: ‘Geen slecht begin voor ons 3e elftal, dat in hoofdzaak uit zeer jeugdige spelers bestaat. Als men met hetzelfde elan blijft spelen, kunnen zij een bijzonder leuk seizoen tegemoet zien.’

Dat viel in de loop van het seizoen toch wat tegen. Een overwinning hier, een nederlaag daar of een gelijkspel. Het derde ‘sprokkelde’ de punten bij elkaar. Bij de winterstop had het derde elftal zeven punten uit acht wedstrijden vergaard. Een overwinning telde toen voor twee wedstrijdpunten. Op 21 januari 1968 waren negen punten uit tien wedstrijden behaald. Een maand later stond het resultaat op twaalf uit twaalf en stond het derde op de vijfde plaats. Uiteindelijk speelde het derde  in de competitie achttien wedstrijden en behaalde het zeventien punten. De vierde plaats was het eindstation. Velox 4 en Hercules 3 behaalden ook zeventien punten, maar hadden een slechter doelsaldo.
Kampioen werd Elinkwijk 4 met 28 punten en JSV2 degradeerde met 14 punten. Ons derde bleef ver verwijderd van de kampioen en bleef maar drie punten weg van de degradatieplaats. Maar in degradatiegevaar kwam ons derde niet echt.

En toch zou ons derde elftal moeten degraderen vanwege de beroerde resultaten van ons tweede elftal. Dat degradeerde uit de reserve tweede klasse. De KNVB stond niet toe dat twee reserveteams in de volgende competitie in dezelfde klasse zouden uitkomen. Het tweede elftal nam voor het volgende seizoen de plaats van ons derde elftal in. Zelf moest het derde gaan uitkomen in de reserve eerste klasse van de Afdeling Utrecht. Jammer!  

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!