1965 Elftal van Victoria (foto van de week)

8 juni 2021 8:00

HJ

Zoals 'iedereen' wel weet, werd onze vereniging in 1908 opgericht onder de naam Victoria. In 1915 werd de naam veranderd in Vriendenschaar. Toch bleef de naam Victoria wel rondzingen.

Zo dreef Ad Pels (op de foto staande tweede van rechts ) in Culemborg het café Victoria ter herinnering aan de oorspronkelijke naam van onze vereniging.  Het café werd natuurlijk ook goed bezocht door leden van Vriendenschaar. Ad Pels, die jarenlang lid was van onze vereniging, was voorts de leverancier van dranken aan Vriendenschaar. Café Victoria werd aanvankelijk gerund door zijn vader Janus. Maar toen die door een auto-ongeval om het leven kwam, werd het café door door zoon Ad overgenomen.  

In 1965 of daaromtrent ontstond het idee om een elftal  samen te stellen van klanten van het café die tevens lid waren van Vriendenschaar. Dit elftal van café Victoria zou een wedstrijd spelen tegen een recreatief elftal van Vriendenschaar. Wanneer de wedstrijd precies plaatsvond, is niet bekend meer, maar wel hebben we nog de foto  van het Victoria-elftal met daarbij de namen.

Dit keer: veel kijkplezier!  Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!