Dames 2 1982 (Foto van de week) (3e update) - C.V.V. Vriendenschaar

Dames 2 1982 (Foto van de week) (3e update)

20 juni 2021 8:00

HJ

Deze foto van het tweede dameselftal dateert van november 1982. In 1973 begon Vriendenschaar met het damesvoetbal (vrouwenvoetbal). De animo was zo groot dat naast het eerste damesteam ook een tweede damesteam van de grond kwam.

De oudste foto van dames 2 dateert van 1974.

Dames_2_1974.jpg

Staande v.l.n.r. Jannie Dijkhuizen (damesbestuur) en voor haar Eric Honingh (zoon van Dirk Honingh), Anie van Arkel, Ellen van Zomeren, Mieke de Vos, Dirk Honingh (damesbestuur), Irma Verschoof, Ad Romijn (leider), Mieke van Zuilen, Herma Verkley en Gerrit van de Biezen (damesbestuur)..
Zittend v.l.n.r.  Marja Schuurman,Dorothea Ramschie, Marian Cornelissen, Paula Kols en Els Kooijman.Liggend: Gonny Stolker.

Een aantal jaren later dan. In het seizoen 1981/82 werd Dames 1 kampioen en nam het deel aan de landskampioenschappen. Dames 2 kon niet achterblijven en werd eveneens kampioen.
In het seizoen 1982/83 moesten Dames 1 en 2 allebei een stapje terugdoen. Het eerste damesteam eindigde op een derde plaats en Dames 2 op een vierde. Dames 2 maakte een inzinking mee rond de jaarwisseling toen drie wedstrijden achterelkaar verloren gingen. Daarna herstelde Dames 2 zich goed, maar een kampioenschap zat er niet meer in. Bunnik 2 werd kampioen, voor Maarssen 2 en VVIJ 2. Daarna volgde Vriendenschaar 2.

De hoofdfoto is uit de maand november 1982 toen Dames 2 op de derde plaats stond, met slechts één punt achter de koplopers Maarssen 2 en Bunnik 2. Daarna verloor Dames 2 de aansluiting.

Wat de hoofdfoto betreft, hebben we wel de meeste namen, maar lang niet alles. Hennie Vermeulen reageerde met drie namen. Jacolien Kock zag zichzelf op de foto en reageerde ook.Wie weet zich nog andere namen te herinneren? Mail die, onder dankzegging, naar hans.jobse@wxs.nl 

En mocht iemand nog twee ontbrekende namen hebben van de foto uit 1974? 't Zou mooi zijn als die ook nog boven water komen! En dat gebeurde, dank zij oud-eersteelftalspelerJan van Kuik, in die tijdals trainer het damesvoetbal 'op de kaart' zette.

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!