1965 Het zevende (jeugd)elftal - C.V.V. Vriendenschaar

1965 Het zevende (jeugd)elftal

26 januari 2010 15:15


Hans van Zoelen (de Kits) kwam op de proppen met een leuke foto uit 1965 die niet in het archief van Vriendenschaar zat. Dus een prima 'foto van de week'.

Het zevende elftal was een juniorenteam dat uitkwam in de Afdeling Noord Brabant. Het was in die tijd aanvankelijk gebruikelijk geweest om een doorlopende nummering te hanteren vanaf het eerste seniorenelftal. Was het vijfde elftal het laagste  seniorenteam, dan was het zesde elftal het eerste juniorenteam.

Overigens was men in 1965, we hebben het clubblad uit die tijd geraadpleegd, al overgegaan tot het benoemen van jeugdelftallen zoals we die heden ten dage nog hanteren: met de letters A en B (tegenwoordig gaan we van A tot en met F). Je zou zeggen dat de foto de A2 junioren voorstellen. Wie weet reageert Hans van Zoelen nog daarop.

Namens het elftal op de foto schreven Gijs Kramer Freher en Wim Gutte af en toe stukjes in het clubblad uit die tijd. Daaruit blijkt dat het elftal zich verzamelde ten huize van mevrouw Dresselhuys in de Kattenstraat. Daar dronken de jongens een kopje koffie en gingen daarna op pad voor de wedstrijd.

Een aantal spelers op de foto haalde het eerste elftal: Gijs Kramer Freher, Hans van Zoelen, Wim Gutte, Nico Peek, Henny Zaayer, Dick van Overbeek en Joop de Jager.

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!