Derde elftal 6 mei 1984 (foto van de week)

11 juni 2019 8:00

HJ

Het derde elftal was een week eerder, 29 april 1984, kampioen geworden van de reserve eerste klasse van de KNVB Afdeling Utrecht. Het derde elftal was daardoor gepromoveerd naar de reserve vierde klasse van de KNVB.

Het elftal was een seizoen eerder op een gedeelde eerste plaats geëindigd met Zwaluwen Vooruit 4, maar verloor vervolgens toen de beslissingswedstrijd.

Zowel in de competitie 1982/83 als in de competitie 1983/84 was het derde elftal, afgezien van die beslissingswedstrijd, ongeslagen gebleven. En dat wilde het in de slotwedstrijd, thuis tegen UVV 4, zo houden.

Het regende op 6 mei zo overvloedig dat het speelveld  in de doelgebieden ‘overzand’ moest worden om het bespeelbaar te maken. En dus moest het derde elftal eerst nog met kruiwagens met zand aan de gang. Op de foto zien we Hans Marée (links) en René van Dijk (rechts) gehuld in regenpak het karwei klaren.

UVV 4 opende de score. René van Dijk herinnerde zich dat de UVV-speler die fraai scoorde, eerder door René was geholpen bij het goed plaatsen van diens contactlenzen. De rust kwam met 0-1. Na de rust scoorde Rini van Dijk de gelijkmaker op aangeven van Jos van Gasteren. Twee minuten later kreeg het derde elftal een penalty te nemen. Piet van Rijswijk was in het strafschopgebied vastgepakt. Paul in den Eng nam de strafschop, maar miste. Gelukkig scoorde Ton Pin kort daarna met een normaal doelpunt de 2-1. De assist was van Piet van Rijswijk. UVV kwam toch weer langszij: 2-2. Dank zij twee doelpunten van ‘Stago Pisto’ won het derde elftal alsnog met 4-2. Wie ‘Stago Pisto’ is … 35 jaar later geen idee. Maar de onthulling komt eraan!

Op de elftalfoto de spelers van het derde elftal die de strijd met UVV4 succesvol aangingen. Han van Lint gaf de eerst nog ontbrekende namen. Hij wist de voornaam van Ruud de Wildt niet, maar door vergelijking met andere foto's uit het archief vonden we zelf als voornaam 'Ruud'. Restte alleen de vraag: wie Stago Pisto. Marco van Overbeek meldde dat dit de bijnaam van Nico van den Dungen was. Weten we nu ook weer!