Junioren A1 1984 (Foto van de week) - C.V.V. Vriendenschaar

Junioren A1 1984 (Foto van de week)

7 mei 2019 8:00

HJ

De foto is in het voorjaar van 1984 genomen en geplaatst in het clubblad van juni 1984 waarin Vriendenschaar haar jaarverslag uitbracht.

Het werd de schrijver bij deze foto van de week redelijk gemakkelijk gemaakt, want er werd in dit jaarverslag uit de doeken gedaan hoe de A1 in het seizoen 1983/84 gevaren was.

We lazen:
'De A-junioren begonnen het seizoen in vergelijking met voorgaand seizoen met een heel jong team (in de hoofdklasse). Coach Romijn liet hierdoor merken dat hij primair kiest voor kwaliteit en binnen de mogelijkheden de leeftijd van de spelers daaraan ondergeschikt maakt. Zo kon het dus gebeuren dat de A1 deze competitie bestond uit 6 spelers - laatste jaar A - namelijk Jeroen Kraay, Gert-Jan Kraaypoel, Berry Waroux, Erwin de Kemp, Rudy van Rijswijk, Hans Hey, 2 spelers - eerstejaars A - Perry van de Heiden, Martin Elands, 4 spelers - 2e jaars B - namelijk Peter Meyer, Roger Waroux, Bobby Veldt, Lucien van Dijk en 1 speler eerstejaars B, namelijk Guus Kompier.

Een zeer jonge groep wat merkbaar was in de eerste competitiehelft, omdat toen het meeste puntenverlies werd geleden. Uit de eerste 9 wedstrijden werden 8 punten behaald, terwijl uit de laatste 9 wedstrijden 17 punten konden worden toegevoegd'
(een overwinning telde toen nog voor twee wedstrijdpunten)
Het elftal kwam daardoor net één punt  tekort om mee te mogen doen aan de voorrondes voor een plaats in de interregionale competitie.

Het was op 28 april 1984 een spannende laatste speeldag voor onze A1. Vriendenschaar stond toen met 23 punten op de vijfde plaats. IJsselmeervogels was met 28 punten al kampioen, daarna volgden DOS, SO Soest en GVVV met 24 punten. Maar IJsselmeervogels moest tegen GVVV en DOS tegen SO Soest.

Vriendenschaar won zelf met 1-5 in Utrecht tegen Hercules.  Roger Waroux maakte de eerste twee doelpunten, Martin Elands scoorde nummer drie, Roger scoorde het vierde doelpunt en daarmee een hattrick en Guus Kompier scoorde nummer 5. 
GVVV bracht IJsselmeervogels zijn eerste nederlaag toe en DOS won van SO Soest.

Door deze uitslagen steeg onze A1 een plaatsje op de ranglijst ten koste van SO Soest, maar de vierde plaats was net niet genoeg. IJsselmeervolgens (28 punten), DOS en GVVV (ieder 26 punten) gingen naar de voorrondes voor promotie naar de interregionale competitie.

De namen van de spelers staan onder de foto. Aanvankelijk ontbraken enkele namen, maar  een uur na verschijning van deze foto van de week hadden Berry Waroux en Hennie Vermeulen de ontbrekende namen al geleverd.

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!