Junioren A bij toernooi EDO Haarlem (Nu compleet) - C.V.V. Vriendenschaar

Junioren A bij toernooi EDO Haarlem (Nu compleet)

20 maart 2019 10:45

HJ

Het elftal van de junioren A1 nam in augustus 1987 deel aan een toernooi van EDO uit Haarlem. De hoofdmacht van deze grote vereniging speelde toentertijd in de hoofdklasse.

In een sterk deelnemers veld werden onze A1-junioren winnaar van hun poule. 

De uitslagen uit de poule:
KHFC A1 - Vriendenschaar A1 1-6
EDO A2 - Vriendenschaar A1 2-6
EDO A1 - Vriendenschaar A1 1-1

Vriendenschaar A1 werd op doelsaldo poulewinnaar en kon daardoor de finale spelen. Tegenstander was ADO '20 uit Heemskerk, een grote amateurvereniging. Toentertijd een van de grootste voetbalverenigingen van Nederland.

In de eerste helft van de finale had Vriendenschaar het beste van het spel. Maar de ploeg verzuimde te scoren. Dat deed ADO '20 op slag van rust wel. Een onachtzaamheid aan de kant van Vriendenschaar en het was 1-0 voor ADO. Die tegenslag kwam ons elftal in de tweede helft niet te boven. Integendeel, het werd 0-6. 

De bevindingen waren dat Vriendenschaar met veel inzet en sportief had gestreden. Aanvoerder Wim van Knotsenburg kon de prijs behorende bij de tweede plaats in ontvangst nemen:Er waren veel supporters uit Culemborg mee gekomen. Kijk maar wie er onder meer op de tribune zaten. 

De weer gestelde vraag was echter wie een bijdrage kon leveren aan het compleet maken van het elftal. Hennie Vermeulen leverde vijf namen aan. René van Dijk zag Jan Krabbers naast zijn vader Rinus staan. René van Duijn zag zichzelf op de foto en  kwam met de laatste twee namen. Daarvoor dank. We hebben het elftal weer compleet.Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!