Derde elftal 1988 (Foto van de week) (update)

20 december 2017 12:00

HJ

De foto is gemaakt in september 1988 en dus van het seizoen 1988/89.

Het derde elftal had zich in het seizoen 1987/88 ternauwernood gehandhaafd in de reserve vierde klasse van de KNVB. De hoop was dat het derde elftal het in het seizoen 1988/89 beter zou doen. Maar evenals in het seizoen1987/88 eindigde ons derde elftal op de negende plaats met evenveel punten als nummer 10 Houten 2 en nummer 11 UVV 3. Alledrie hadden 19 punten verzameld. Het elftal handhaafde zich op het nippertje in de vierde klasse na een beslissingswedstrijd. Het elftal stond onder leiding van Jean Pauli en Hannie van Haaren.

In het jaarverslag over dit seizoen lezen we in het clubblad dat het derde elftal twee gezichten toonde: goed presterend in de eerst helft van de competitie. De tweede helft, na de winterstop, was minder. De elftalleiding had al gemeld dat de trainingsopkomst te wensen overliet, maar extra bestuurlijke aandacht bood hierna geen soelaas.

In de eerste helft van de competitie konden 13 wedstrijdpunten uit 11 wedstrijden worden bijgeschreven. Een winstpartij leverde toen nog 2 wedstrijdpunten op. Maar 4 gewonnen, 5 gelijk en 2 verloren was alleszins bevredigend. Doelsaldo 18-12.
In de tweede helft van de competitie konden slechts  6 wedstrijdpunten worden genoteerd. Er waren 2 overwinningen en twee gelijke spelen. Liefst 7 wedstrijden gingen verloren. Doelsaldo 14-23.
Totale oogst: 22 gespeeld, 6 overwinningen, 9 verliespartijen,  19 wedstrijdpunten en een negatief doelsaldo 32-35.

De negende plek op de ranglijst betekende een halve degradatiecompetitie met Houten 2 en UVV 3. Maar Vriendenschaar 3 had het beste doelsaldo in de competitie. Het betekende dat indien Vriendenschaar 3 de eerste beslissingswedstrijd winnend zou afsluiten, het meteen veilig zou zijn. En dat gebeurde dan ook.
Op 23 april 1989 was thuis Houten de tegenstander. Berry Waroux scoorde de 1-0 en dat was ook de ruststand. In de tweede helft kwam Houten terug tot 1-1. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Cor Copper de winnende 2-1 na een onnavolgbare voetbeweging gevolgd door een vliegend schot.

De namen van de spelers uit het elftal van september 1988 staan onder de foto.De eerder ontbrekende namen werden aangevuld door Ron van den Heuvel, Marco van Overbeek, Hennie Vermeulen, Rini Pothuizen en Berry Waroux. Waarvoor dank.