Veteranenteam 1977 (foto van de week) update - C.V.V. Vriendenschaar

Veteranenteam 1977 (foto van de week) update

19 april 2017 7:30

HJ

Op 14 mei 1977 organiseerde Vriendenschaar een veteranentoernooi waaraan tien teams deelnamen, vanzelfsprekend ook een team van Vriendenschaar.

De finale van het toernooi ging tussen het elftal van Vriendenschaar en van Spakenburg. Laatstgenoemd elftal was naar het toernooi van Vriendenschaar gekomen onder leiding van Huib Saltzherr. Huib is al tweeenzeventig jaar lid van Vriendenschaar, was ooit ook oefenmeester van ons eerste elftal, maar woont al vele jaren in Bunschoten-Spakenburg. Daar is hij nu ook al jaren lang lid is van de voetbalvereniging Spakenburg. 

Kort en goed, in de finale versloeg Spakenburg de veteranen van Vriendenschaar met 1-0.

Het zeer sportief verlopen toernooi kende de volgende eindrangschikking:
1 Spakenburg
2 Vriendenschaar
3 Vreeswijk
4 Heukelum
5 Beesd
6 Brederodes
7 Culemborg '67
8 BZS
9 GVV
10 VVIJ 

De namen van het Vriendenschaarelftal staan onder de foto, met dank aan Joop van Beuzekom en Han van Lint die Simon Akihary benoemden (zirttend geheel rechts).

Opvallend is nog dat Bas Smits de enige speler is met een Vriendenschaarembleem op de borst. De meeste veteranen hadden nog wel een blauw shirtje in de kast liggen uit vervlogen tijden. In die tijd was er nog enkele sprake dat op de shirts het logo van Vriendenschaar aanwezig was.In 1973 besloot het bestuur dat de naam van Vriendenschaar beter uitgedragen diende te worden op de tenues. Omdat het bedrukken van shirts toen nog niet een gewoonte was, liet het bestuur het logo in groter aantallen in textiel borduren, waarna het borduursel op de shirts kon worden genaaid. We hebben nog zo'n boorduurwerkje in het archief. Hier kan geen drukwerk tegenop.

                          

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!