Eerste elftal 1995 (Foto van de week)

20 december 2016 9:00

HJ

Het voetbalseizoen 1995/96 begon met een bekerwedstrijd tegen stadgenoot Fortitudo.
Op 22 augustus 1995 traden beide ploegen tegen elkaar op sportpark Sprokkelenburg in het strijdperk.

De wedstrijd, met ongeveer duizend toeschouwers, begon zonder René Brouwer die nog een schorsing had lopen. Trainer Frans Vermeulen had zich ziek gemeld en daarom was de trainer van het tweede elftal, Roy Madman, zijn vervanger. Overigens zou Frans Vermeulen al heel snel afhaken als hoofdtrainer. Vriendenschaar kon alsnog Guus Griet contracteren.

In de eerste helft wist Vriendenschaar op een 0-1voorsprong te komen dankzij een doelpunt van Reza Uitman, na een één-tweetje met Bas van der Linden.

In de zesde minuut na rust schoot Henri van Kraanen de bal op de lat van Fortitudo. Er volgde hieruit een counter van Forttudo. Keeper Jeroen Kraay hield in de zestien meter Tim Vink van Fortitudo vast.Jeroen kon met een rode kaart van het veld af en Gean van Erp verzilverde de penalty (1-1). Martijn Bouwmeester moest nu het doel van Vriendenschaar verdedigen.

Hoewel Martijn met een aantal reddingen prima stond te keepen, moest hij in de negentiende minuut na rust capituleren voor een kopbal van Paul Werkhoven, na een genomen corner. 2-1 voor Fortitudo.

In een harde eindfase met veel spelers die opgelapt moesten worden, wist Jan Bruins in blessuretijd met een achterwaartse kopbal toch 2-2 te scoren. Dit werd ook de eindstand. Om te bepalen wie naar de volgende bekerronde kon, moesten er strafschoppen worden genomen.

De eerste penaltyreeks van vijf strafschoppen eindigde in 3-3. Er moesten nu om en om penalty's worden genomen. Bij de zevende strafschop schoot Vriendenschaar raak en miste Fortitudo. Vriendenschaar door naar de volgende bekerronde.

Een week later moest ons elftal opnieuw uit spelen, ditmaal tegen Houten. Martijn Bouwmeester stond weer op doel, omdat Jeroen Kraay geschorst was. René Brouwer had zijn schorsing erop zitten en mocht meedoen. Ons elftal nam een 0-1 voorsprong, maar zag Houten vervolgens drie keer scoren. Via 3-1 en 3-2 werd het uiteindelijk 5-2 voor Houten en was ons elftal uit de beker.