1989 Junioren C1 kampioen (update)

4 juni 2015 13:30

De junioren C1 kwamen in het seizoen 1988/89uit in de regionale competitie van de KNVB Afdeling Utrecht . Daarin speelde het elftal een vooraanstaande rol. Sterker nog de C1 werd kampioen.

Dat gebeurde op zaterdag 15 april 1989 in de thuiswedstrijd tegen GVVV C1 uit Veenendaal. De C1 was de aanvallende ploeg en GVVV stond alleen maar te verdedigen. Vriendenschaar zag echter geen gaatje in de door GVVV opgetrokken muur. Het gevolg was dat de C1 bij de rust niet verder was gekomen dan 0-0. Maar na de rust zagen de talrijke toeschouwers een Vriendenschaar dat nu wel het GVVV-doel wist te vinden. De smaakmaker van het elftal, Nazim Elmoussaoui, opende in de tweede helft na tien minuten de score. En vervolgens maakte hij vijf minuten later ook het tweede doelpunt. Alexander van Kuik scoorde nummer drie en daarmee was de wedstrijd óp slot’. Uiteindelijk bracht Nazim de eindstand op 4-0. Vriendenschaar C1 dus regionaal kampioen.

Er was voor de C1 een toegift weggelegd, namelijk deelname aan de Jeugd Olympische dag in het Sportcentrum te Papendal. Althans, als de C1 hiervoor een soort nacompetitie zou winnen van andere regionale kampioenen. De C1 won op dinsdagavond 9 mei thuis met 1-0 van Geinoord C1. Echter op zaterdag 13 mei liep onze C1 tegen een onverwachte uitnederlaag op tegen DOVO C1. Vriendenschaar C1 dicteerde deze wedstrijd maar zag geen kans te scoren. En zoals het bij zoveel van zulke wedstrijden gaat, doet de tegenpartij dat. Acht minuten voor tijd scoorde DOVO bij een uitval 1-0. Het slotoffensief van onze C1 leverde niks op. Door dit verlies was onze C1 afhankelijk van de laatste wedstrijd Geinoord –DOVO. DOVO won ook deze wedstrijd en daardoorwas onze C1 uitgeschakeld.

Desalniettemin had de C1 een uitstekend seizoen onder leiding van de leiders Jan van Kuik en Henk Blommers. Het elftal werd getraind door René Romijn. En autorijschool Chris van der Linden was sponsor van dit elftal.

De vraag wie er allemaal op de foto staan is inmiddels beantwoord met dank aan Han van Lit, Bert de Bruin en Jan van Kuik.