De eerste beslissingswedstrijd Vriendenschaar – CDW in 1982

13 januari 2015 17:15

In de reguliere competitie van het seizoen 1981/82 waren Vriendenschaar en CDW na een zinderend slot gelijk als nummer 1 geëindigd in de vierde klasse. Het wat betere doelsaldo van CDW was niet doorslaggevend. En dus gingen de elftallen van Vriendenschaar en CDW op 21 mei 1982 de confrontatie aan voor een beslissingswedstrijd op neutraal terrein. In gezamenlijk overleg was gekozen voor het veld van CDN in Driebergen.

De weersomstandigheden prachtig en zo’n drieduizend bezoekers waren op de wedstrijd afgekomen, zodat het op het veld van CDN een drukte van belang was.

Een tjokvolle overdekte tribune in spannende afwachting

Er zijn geen dugouts. V.l.n.r. fotograaf, trainer Henk Spaan, Fred Wammes (geblesseerd), boven hem Cor de Jager, rechts verzorger Bert Huigen. Met hand onder hoofd Han van Lint en rechts Marco van Overbeek.

Spelers van Vriendenschaar begroeten het publiek.

Ons eerste elftal ging wel zeer overtuigend van start. Er was nog geen minuut gespeeld of het stond als 1-0 voor Vriendenschaar. Uit een vloeiende aanval opgezet door Ton Copper scoorde Addie de Jager.

Al binnen een minuut 1-0 voor Vriendenschaar.

Lang mocht Vriendenschaar niet genieten van de voorsprong want kort na de openingstreffer had CDW gelijk gemaakt uit een vrije schop gevolgd door een kopbal. Ook die stand bleef niet lang op het scorebord.

Peter van Daluim ontwijkt een sliding.

Na vijftien minuten spelen maakte CDW hands in het strafschopgebied en Ronald van Overbeek benutte de penalty. 2-1 voor Vriendenschaar. Opnieuw mocht CDW een vrije schop nemen en uit een kopbal scoorde CDW 2-2. Onze verdediging greep niet in.

Ronald van Overbeek links en Jan Kelderman rechts belagen de keeper van CDW. Geheel links Huub van Oorschot.

Vriendenschaar was de betere partij. Voor beide doelen deden zich voortdurend hachelijke momenten voor. Maar er werd niet gescoord.

Keeper Kees Zijlstra grijpt in. Onder hem Melchior Akihary en links Peter van Dalum. Rechts Jan Kelderman en Huub van Oorschot.

In de tweede helft groeide de nervositeit van beide ploegen met de minuut, maar doelpunten bleven uit. In de slotfase had Ton Copper de winst op zijn schoenen, maar zijn schot werd met een prachtige reflex door de keeper van CDW uit het doel gehouden.

Spelers moeten worden gemasseerd. Hier is verzorger Bert Huigen aan de gang. Ook Wim de Ruyter assisteert.

Bij het einde van de officiële speeltijd stond het nog steeds 2-2 en daarom moest er worden verlengd. De spelers, doodmoe door de geleverde  strijd, moesten in een korte rust verzorgd, gemasseerd, kortom opgelapt worden. Verzorger Bert Huigen werd bijgestaan door fysiotherapeut Groothuis en diens assistent.

Ook Huub van Oorschot wordt odnerhanden genomen.

In de twee keer vijftien minuten verlenging was Vriendenschaar opnieuw de betere ploeg, maar gescoord werd er niet. Ook CDW scoorde niet. Na de verlenging stond er nog steeds 2-2 op het scorebord. En dat betekende dat beide elftallen een week later op herhaling moesten voor een tweede beslissingsduel. Volgende week het vervolg.