1964 tweede elftal - C.V.V. Vriendenschaar

1964 tweede elftal

14 mei 2014 11:15


Deze keer een foto van het tweede elftal uit 1964. Vijftig jaar na dato weten we niet of dit het tweede elftal uit het seizoen 1963/64 was of uit het seizoen 1964/65. De clubbladen uit die tijd geven geen uitsluitsel, want die bevatten meestal geen illustraties.

Wat het seizoen 1963/64 betreft kunnen we aan de clubbladen ontlenen dat het tweede elftal, uitkomend in de reserve derde klasse, qua klassering jojode van boven naar beneden en weer terug, om ten slotte een beetje onderaan de middenmoot te eindigen.
De belangrijkste oorzaak van dit gejojo was dat het tweede elftal in het verenigingsbelang nogal eens spelers moest afstaan aan het eerste elftal in de tijd dat dit kampioenskansen had. En toen die over waren, moesten weer spelers uitgeleend worden aan het derde elftal dat in degradatiegevaar verkeerde (Verenigingsbelang ging voor elftalbelang lazen we in de clubbladen van die tijd. Een elftalcomissie bepaalde wie in welk elftal zou spelen.) Tel daarbij op dat sommige spelers wegens dienstplicht in mitaire dienst zaten en niet altijd konden opdraven. Ook zieken en geblesseerden speelden een rol bij de wisselvalligheid van het tweede elftal.

In het seizoen 1964/65 waren de resultaten aanvankelijk ook wisselvallig. Zoals gebruikelijk is het van een elftalleider afhankelijk of een clubblad kopij van een elftal ontvangt. In het seizoen was het A.W. v.d. A die verslag over de verrichtingen van het tweede elftal uitbracht. Na een nederlaag schreef hij bij een van de verslagen dat praten en voetballen niet gelijk kunnen plaatsvinden. Wie weet wie A.W. v.d. A is, kan het e-mailen aan hans.jobse@wxs.nl.

In de clubbladen uit die tijd valt  te lezen dat de trainingsopkomst van de spelers nogal eens te wensen overliet. Dat gold alle elftallen, maar in december 1964 lezen we over het tweede:
'Het zou echt geen kwaad kunnen als wat meer heren van het tweede elftal op de training zouden verschijnen'.

Desalniettemin zou het tweede elftal na de winterstop van 1965 aan een opmars beginnen die resulteerde in een tweede plaats aan het einde van de competitie 1964/65. Kampioen werd BVC 2 met acht punten voorsprong. De leider van het tweede tekende hierbij aan dat hij het bijzonder jammer vond dat zijn elftal zo vaak met invallers had moeten spelen, anders had een kampioenschap beslist tot de mogelijkheden behoord.

Door een fout in het programma van de website die we op vereniigingsniveua niet kunnen oplossen, geven we uit nood de opstelling hieronder, want die onder de foto is momenteel niet zichtbaar:

Tweede elftal 1964. Staande v.l.n.r. Hannes van Diejen (leider), Rini Middelkoop, Bert van Kessel, Kees van Overbeek, Kees Pothuizen, Co Kraaypoel, onbekend (scheidsrechter) en Barend Kerkhof (grensrechter).
Zittend v.l.n.r. Ries Hovestad, Harry Oosterhuis, Ries van Eck, Hans Capon, Toon Sleeuwenhoek en Bas Smits.Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!