1979 Vriendenschaar tegen de domme Lieverdjes - C.V.V. Vriendenschaar

1979 Vriendenschaar tegen de domme Lieverdjes

22 maart 2014 10:15


Op 26 mei 1979 organiseerde uitgeverij Elsevier op onze accommodatie een toernooi. Na afloop van dit toernooi speelde ons eerste elftal een liefdadigheidswedstrijd tegen een elftal samengesteld uit oud-internationals en ex-profs uit Amsterdam en Utrecht.

In deze wedstrijd nam onze vaste keeper Bertus Vrind afscheid van het eerste elftal. Hij zou plaats maken voor Cor van Hoogwaarden.

Voorafgaande aan de wedstrijd kreeg afscheid nemende keeper Bertus Vrind  uit handen van Gijs van Dalum een bos bloemen namens  de spelers. Links op de foto Gerard Salampessy, Melchior Akiharty en Rudie van Driel. Tussen Bertus en Gijs zien we Cor de Jager. Geheel rechts Wim Kilian.

Op de grote foto is ons eerste elftal (vooral gehurkt) te zien samen met het elftal van oud-internationals en ex-profs, spelend onder de naam ‘Domme Lieverdjes’ (Domstad Utrecht en de Amsterdamse Lieverdjes).

Het profelftal speelde in de volgende opstelling:
Doel:  Bertus Hoogerman (Ajax), Achter: Frits Flinkevleugel (DWS), Cor van der Hart (Ajax, FC Lille, Fortuna ’54), Theo van Duivenbode (Ajax, Feijenoord). Midden: Jan Blauw, Jan de Klein, Bennie Muller (Ajax), en Tonnie van der Linden (DOS). Voor: Tinus Bosselaar (Sparta, Feijenoord), Wim Visser en Andrey van der Ley (zaalvoetbal international).

Scheidsrechter was de toen en nu nog zeer bekende Frans Derks (met dat korte broekje). Dat ook goed te zien is op de foto hieronder, tijdens de toss.


Aanvoerder Bertus Vrind bij de toss. In het midden Frans Derks. Op zijn smetteloos witte trui de badge van de FIFA, waarmee aangegeven wordt dat Derks internationaal scheidsrechter was. Namens de ex-profs nam Cor van der Hart deel aan de toss.

Ons elftal, getraind door Jan de Bouter, hield de ex-profs op 2-2. Melchior Akihary scoorde in de eerste helft 1-0, dat was ook de ruststand. Tonnie van der Linden scoorde de 1-1 en de profs kwamen aan de leiding door een doelpunt van Andrey van der Ley. Cor de Jager scoorde de gelijkmaker voor Vriendenschaar met een prachtige kopbal. Inmiddels was door een hevige regenbui het veld veranderd in een modderpoel.

Bertus Vrind werd vóór de aftrap van de wedstrijd door zijn ploegmakkers gehuldigd vanwege zijn afscheid. Vlak voor de rust maakte hij plaats voor zijn opvolger Cor van Hoogwaarden.

De rijkelijk besnorde radio/tv-verslaggever Peter Knegjes verzorgde het commentaar bij de wedstrijd.


                                           
Door het slechte weer viel een deel van het programma letterlijk in het water. Zo kon een landing van parachutisten van het korps Mariniers niet doorgaan. 

De Stichting Vrijstad was de grote winnaar van deze dag, want er konden door de organisatie van deze dag zes rolstoelen worden aangeboden. Jeugdspelers van Vriendenschaar reden de wagentjes het veld op.

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!