Eerste elftal 2004 (foto van de week) - C.V.V. Vriendenschaar

Eerste elftal 2004 (foto van de week)

28 januari 2014 11:15


De tijd gaat razend snel. Want dit is zo op het oog een heel recente foto van het eerste elftal, maar wel van bijna tien jaar geleden. De foto is van 10 oktober 2004.

Ons eerste elftal kwam uit in de derde klasse, maar had een zeer moeilijk seizoen. Het elftal bevond zich steeds vlak boven de degradatiezone op de negende plaats (in de afdeling speelden toen twaalf teams).

In februari  2005 wordt Rivierwijkers uit de competitie genomen en worden alle wedstrijden gespeeld tegen Rivierwijkers ongeldig verklaard. Dat was ongunstig voor alle ploegen die al van Rivierwijkers hadden gewonnen, zoals Vriendenschaar.

Na het opmaken van de nieuwe ranglijst hebben zes ploegen, waaronder Vriendenschaar degradatiezorgen en met nog vijf competitiewedstrijden te gaan.

Op de laatste speeldag kunnen nog drie ploegen, nadat Maarssen met Rivierwijkers is gedegradeerd, op de voorlaatste plaats eindigen: De Meern, Amsvorde én Vriendenschaar. De Meern heeft 20 punten en heeft genoeg aan een gelijkspel tegen Vriendenschaar. Ons elftal met 19 punten moet winnen, niet zozeer  om voorbij De Meern te komen, maar om Amsvorde met 19 punten en een minder doelsaldo dan Vriendenschaar voor te blijven. 

In een van spanning bol staande wedstrijd spelen De Meern en Vriendenschaar in De Meern met 2-2 gelijk. De Meern is veilig, maar Vriendenschaar is  daardoor nog afhankelijk van de wedstrijd Brederodes-Amsvorde. Brederodes doet zijn plicht en wint met 2-1. Vriendenschaar ontsnapt en handhaaft zich op het nippertje in de derde klasse.

We zijn nu bijna tien jaar verder. Vriendenschaar speelt opnieuw in de derde klasse, maar in de afgelopen jaren moest ons elftal tot twee keer toe daarvcor terugkomen uit de vierde klasse.  Amsvorde speelt momenteel in de vierde klasse. En De Meern is inmiddels eersteklasser, mede dank zij  de financiele ondersteuning van een rijke inwoner van De Meern, geheten Frans vsn Seumeren. Juist ja, degeen die als hoofdsponsor van FC Utrecht een schuld  van de club kwijtschold van dertien miljoern euro!  Hoe zo, suikeroom gezocht!

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!