1987 Derde elftal (foto van de week)

11 oktober 2013 20:45

Deze foto is gemaakt op 13 september 1987, dus uit het seizoen 1987/88.

In die tijd had je KNVB-elftallen en elftallen die behoorden tot de KNVB Afdeling Utrecht. De meeste lagere, recreatieve senioreneftallen kwamen uit in de Afdeling Utrecht. Het was voor onze vereniging toch wel mooi dat het derde elftal, na het behaalde kampioenschap in het seizoen 1986/87, evenals het eerste en tweede elftal, in de ‘grote’KNVB kon uitkomen.

Het derde elftal beleefde in de reserve vierde klasse KNVB een moeilijk seizoen 1987/88, maar kon zich uiteindelijk handhaven op KNVB-niveau.

De op 13 september geschoten foto is gemaakt voorafgaande aan de wedstrijd tegen VVIJ2. Ons elftal won het treffen met 5-3.

Het derde elftal beklaagde zich over het feit dat de scheidsrechter nogal op de hand leek te zijn van VVIJ. Drie spelers van het derde elftal kregen een boeking en een vierde speler werd  tegen het einde van de wedstrijd uit het veld gezonden.
René van Dijk kreeg van de scheidsrechter, die zelf klein van postuur was, te horen: 'Al ben je twee meter, je houdt je bek en je blijft voetballen;' Blijkens het verslag uit het clubblad van toen, stak het derde elftal de hand ook in eigen boezem. 'We bleven maar tegen de scheidsrechter mekkeren'.

Door verdedigingsfouten stond het derde aanvankelijk met 0-2 achter, maar bij de rust was het toch 2-2. Na de rust kwam Vriendenschaar op een 3-2 voorsprong. VVIJ maakte nog wel gelijk, maar ons derde trok aan het langste einde door nog eens twee doelpunten te fabriceren. Het derde speelde toen al met tien man.

Het eerste doelpunt werd gescoord door Kriston van Buuren en Jan Willem den Hartog maakte de tweede goal.(schitterende kopbal). Barry Cornelissen zorgde voor het derde doelpunt. De winnende treffers, nummer vier en vijf, kwamen van de voet van René van Dijk.