Reglement Zomeravondvoetbal

REGLEMENT ZOMERAVONDCOMPETITIE 2020

CVV VRIENDENSCHAAR

 1. Spelers moeten voor de 35+ Cup, bij aanvang competitie, 35 jaar of ouder zijn. Voor de 35- Cup bij aanvang 18 jaar of ouder. De Dames Cup zal gemixt zijn met een minimum aanvangsleeftijd van 18 jaar.
 2. Wedstrijden worden gespeeld op de velden van CVV Vriendenschaar te Culemborg. Er wordt gevoetbald op een half veld met pupillendoeltjes. Wedstrijdduur is 2x 20 minuten (er wordt gespeeld met centrale tijdwaarneming). Rust 3 minuten.
 3. De teams komen in een halve competitie tegen elkaar uit. Dat geldt zowel voor de 35+ cup, de 35- cup als de Dames Cup. Als er meer dan acht teams voor een cup worden ingeschreven, wordt er gespeeld in twee poules. In elke poule wordt dan een halve competitie gespeeld.
 4. Na afloop van iedere wedstrijd worden er door ieder team vijf strafschoppen genomen, daarna zo nodig om en om strafschoppen tot er een winnaar is. Voordat een deelnemer een tweede penalty mag nemen, moeten eerst alle andere teamleden een penalty hebben genomen.
 5. Puntentelling per wedstrijd:
  Winst wedstrijd en winnaar penalty’s:     5 punten
  Winst wedstrijd en verlies penalty’s:        4 punten
  Gelijk wedstrijd en winst penalty’s:          3 punten
  Gelijk wedstrijd en verlies penalty’s:        2 punten
  Verlies wedstrijd en winst penalty’s:        1 punt
   Verlies wedstrijd en verlies penalty’s:     0 punten
 6. De eindstand in een poule wordt als volgt bepaald:
  1) Behaalde punten wedstrijden
  2) Behaalde punten penalty’s
  3) Doelsaldo wedstrijden
  4) Aantal gescoorde doelpunten wedstrijden
  5) Aantal doelpunten tegen wedstrijden
  6) Doelsaldo Penalty’s
  7) Doelpunten vóór Penalty’s
  8) Doelpunten tegen Penalty’s
  9) Onderling resultaat
  10) Loting
 7. Een team bestaat uit maximaal 15 deelnemers, welke worden vermeld op het inschrijfformulier.
  De wedstrijden worden met gespeeld met zes veldspelers en een keeper.  
  Doorwisselen is toegestaan.
 8. Er zullen GEEN scheidsrechters zijn om de wedstrijden te fluiten. Dit om het “vriendschappelijke” karakter van de wedstrijden te benadrukken.
 9. Het  “thuis“ spelende team zorgt voor een wedstrijdbal en zorgt voor het doorgeven van de eindstand in de radiokamer. Bij het niet doorgeven verliest thuisteam zowel wedstrijd als penalty’s.
 10. Het is een speler NIET toegestaan om voor meerdere teams uit te komen. Een team is ZELF verantwoordelijk voor het aantal spelers. Mocht er een probleem zijn, is het mogelijk om in overleg met de organisatie te zoeken naar een oplossing.
 11. Er wordt gespeeld volgens de zaalvoetbalregels zoals deze zijn opgesteld door de KNVB. In het kort komt het er op neer dat er ZONDER lichamelijk contact gevoetbald wordt en dat slidings NIET zijn toegestaan.
 12. Het inschrijfgeld bedraagt 10,00 per persoon (met een minimum van 9 spelers) en moet worden voldaan voordat de eerste wedstrijd wordt gevoetbald.
 13. Deelname is geheel voor eigen risico.
 14. Ernstige ongeregeldheden zowel in als buiten het veld door de spelers en/of begeleiders zullen onherroepelijk tot diskwalificatie leiden.
 15. Om het toernooi soepel te laten verlopen is het noodzakelijk om de wedstrijden op tijd te latenstarten. Bij te laat verschijnen heeft men de wedstrijd reglementair met 5-0 verloren en de penalty’s met 5-0.
 16. Door het invullen van het inschrijfformulier geeft men aan op de hoogte te zijn van de hierboven genoemde spelregels en verklaart men de gegevens op het inschrijfformulier naar waarheid te hebben ingevuld.
 17. Wedstrijden die gepland staan, kunnen alleen in onderling tussen beide teams worden verplaatst naar vrijdag 3 juli. Bij akkoord van beide teams moet dit uiterlijk twee dagen vóór de geplande wedstrijd worden doorgegeven aan de toernooiorganisatie.
 18. Wedstrijddagen Zomeravondvoetbal 2020: vrijdag 29 mei, vrijdag 5 juni, vrijdag 12 juni, vrijdag 19 juni, vrijdag 26 juni. Reserveavond: vrijdag 3 juli.
  Finaleavond is op zaterdag 4 juli.
 19. Speeltijden op de vrijdagen: 19.30 en 20.30 uur. Op zaterdag 4 juli 17.00 en 18.00 uur.

 De organisatie van het Zomeravondvoetbal 2020 wenst u een gezellig en sportief toernooi toe!      

                        

 

 

 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!