Spelvorm 1

 

Spelvorm

 

Sprintvorm

Auteur:

Willy Kaspers

 

 

Fase:

Warming-up

Leeftijd:

Senioren en A en B-jeugd

Thema:

Verbeteren van de basisconditie

Spelers:

12 tot 16 spelers

Organisatie: 3 vakken van 3 x 3 meter onderlinge afstand 20 meter, twee groepen, de spelers staan opgesteld in de vakken aan de buitenkant.

Doel: spelvorm (tikkertje) na een Warming-up! (belevingsvorm)

 

Een speler (blauw) moet zorgen dat hij op hoge snelheid door het middelste vak sprint, op het moment dat deze speler aanzet, begint ook de eerste speler (rood) in het andere vak, deze speler moet de startende speler tikken in het middelste vak. Om het allemaal wat belevingsvoller te maken moet de speler die de startende speler moeten tikken alles na doen wat de startende speler ook doet. De creativiteit speelt hierin een enorme rol, uit mijn ervaringen moet ik zeggen dat spelers beginnen met koprollen, shirt over het hoofd en zelfs van enkele kleding stukken ontdoen. Na de 1:1 actie wisselen spelers van vak, indien mogelijk een oneven aantal in één van de vakken zodat elke speler de volgende 1:1 een andere tegenstander heeft. Uiteraard is deze spelvorm het meest geschikt bij goede weersomstandigheden.

Onopgemerkt maakt een speler zijn aantal sprintjes zonder erbij na te denken, zie het als een alternatief voor sprintvormen.

Accenten:
Toezien op een eerlijke 1:1 strijd.

Series: 8 minuten
Tijdens een arbeid- / rustverhouding kan de trainer een (individuele) speler(s) coachen om nog meer creatief te zijn.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!