Warming Up 1

 

Warming-up 1

 

Hersteltraining na een wedstrijd

Auteur:

Willy Kaspers

 

 

Fase:

Warming-up

Leeftijd:

Senioren,  A- en B-jeugd

Thema:

Doorbloeding van de spieren

Spelers:

12 tot 16 spelers

 

 

 

 

Organisatie: 9 pilonnen / petjes, 5 rode met onderlinge afstand van 5 meter, aan beide uiteinden 2 gele pilonnen.

Doel: Warming-up (eventueel ook als hersteltraining na een gespeelde wedstrijd vorige dag)

Uitvoering:
Spelers lopen in twee rijen naast elkaar in dezelfde looprichting, tussen de beide rijen van de spelers staan 5 pilonnen / petjes opgesteld met een onderlinge afstand van 5 meter, aan het einde draait de speler aan de rechterzijde rechtsom, de speler links draait linksom. De spelers blijven naast elkaar lopen en wel in hetzelfde tempo, in de lengte richting worden de warming-up vormen uitgevoerd (alle oefeningen worden tweemaal uitgevoerd) zoals:
Armen, knie heffen, hakken tegen billen, kruispas (eerst gezichten naar elkaar, dan de gezichten naar de buitenkant), spreidpas, .... etc., terug rustige looppas.

Accenten:
Nauwkeurigheid bij het goed uitvoeren van de oefeningen, bij sommige oefeningen is het belangrijk dat het bovenlichaam recht blijft, ook een voordeel is dat de trainer op kleine afstand contact heeft met de spelers. Eventueel kunnen ook interval vormen toegevoegd worden (van pilon naar pilon werken). Let wel op dat het tempo niet te hoog wordt, het is en blijft een warming-up, soms moeten spelers worden afgeremd.

Series:
Afhankelijk van het aantal spelers en aantal vormen.

Opmerking: gelet moet worden op de weersgesteldheid, daar deze vorm zijn sporen achter laat, zoek hiervoor een apart gedeelte van het trainingsveld of speelveld.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!