Passen en afwerken 5

 

Passen en afwerken 5

 

Verbeteren van de basistechnieken

Auteur:

Willy Kaspers

 

 

Fase:

Warming-up

Leeftijd:

Senioren en A en B-jeugd

Thema:

Passen, trappen en afwerken (flank)

Spelers:

14 tot 16 spelers

Organisatie:werken vanaf de rechter- en linkerzijde via pass- en combinatievorm om vervolgens via een cross-pass openen op de vleugelspitsen.

Doel: verbeteren vanuit een positiespel (pass - combinatie) openen naar de andere zijde van het veld op de vleugelspitsen om daarna af te werken via een flankbal op de spitsen!

Het voetbal probleem is dat de verdedigers en middenvelders niet in staat waren vanuit de kleine ruimte het spel te openen naar de andere zijde, meestal zocht m'n telkens de oplossing in dezelfde hoek/zijde!

 

Verdediger speelt de centrale middenvelder in, deze kaatst de bal op de buitenste middenvelder die eronder komt en opent middels een cross-pass naar de vleugelspits aan andere kant, deze dribbelt vervolgens tot de achterlijn en geeft een flankbal op de twee spitsen die kruisen. De verdedigers en middenvelders schuiven door, de spitsen en verdedigers voor het doel wisselen van taak! Na het afwerken wordt er begonnen aan de andere zijde!

Accenten:
Nauwkeurigheid bij het inspelen en afleggen (hoge balsnelheid en concentratie), middenvelder moet goed onder de bal komen voor de cross-pass. Aandacht aan vooracties en vragen (bal opeisen). Spitsen moeten los komen van de verdedigers. Spelers moeten lichtvoetig staan (eventuele correcties bij onnauwkeurig passes), belangrijk hierin dat de vleugelspelers oogcontact houden, dus over de bal blijven kijken. Uiteraard positie overnames weer op snelheid.

- lichaamshouding (voor de cross-pass)

- plaats van standbeen, en een goede wreeftrap

Series: twee maal 7 minuten
Tijdens een arbeid- / rustverhouding kan de trainer een (individuele) speler(s) coachen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!