Geitenbal

Oefenvormen - 'Geitenbal'

(warming-up dribbel tikspelletje voor alle leeftijden)

 

 

 

 

Organisatie:

Zet eerst veldje uit. 12 x 15 meter bij 10 spelers

Benodigheden: Iedere speler een bal en vier hoedjes voor veldafbakening.

Een tikker (jager) met bal.

 

 

Spelverloop:

Jager gaat dribbelen met de bal aan de voet. Alle anderen gaan, zonder bal, verspreid door het vak lopen. De jager moet proberen zijn bal tegen iemand aan te schieten. Op het moment dat iemand geraakt wordt gaat deze persoon ook een bal halen uit het ballenvak en wordt ook een jager. Zo komen er steeds meer jagers. Uiteindelijk blijft er nog maar een slim geitje over. De trainer roept dan alle jagers op gezamenlijk alle ballen op ???  af te vuren. Met dit spervuur aan schoten wordt de jacht afgesloten. Het slimste geitje mag het tweede spel beginnen als jager.

 

 

Knelpunten:

De beginnende jager heeft het, zeker bij de F-jes heel moeilijk. De trainer kan hem in het begin op weg helpen. Bijvoorbeeld, als tweede jager, of door samen met een bal te beginnen. Zo kan er al wat overgespeeld worden. Hoe groter het veld wordt uitgezet hoe moeilijker het wordt. Omgekeerd geldt ook: Verklein je het veldje dan kan je hiermee de beginnende jager ook helpen.

Als de geitjes buiten het veldje komen zijn ze direct af. Hier moet de trainer goed op letten. Zo moeten de spelertjes ook een beetje op de ruimte letten.

 

Zelfs junioren vinden dit leuk. Zeker het moment als de laatst overgebleven loper ‘vogelvrij’ wordt verklaard. Iedereen zal proberen ‘het slimste geitje’’ zo hard mogelijk te raken...

Iedere jager moet zijn eigen bal halen. Hij moet dus pas op het allerlaatste moment schieten. Mist hij namelijk dan moet hij een heel eind lopen om zijn eigen bal op te halen. 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!