37'

F-Pupillen (najaar), F3, 3e klasse 25

9 oktober 2010 10:45

** Een wedstrijd die we moeten kunnen winnen **

We gaan vandaag uit tegen SCH’44 in Harmelen. We verzamelen om 9:30 uur bij de brede school, omdat de A2 tot Vianen afgesloten is. Jamy Leeuwin is ons nieuwste aanwinst en gaat ook mee, dat maakt de stand op 10 spelers. Na een lange toeristische rit komen we om 10:30 uur aan in Harmelen we spelen om 10:45 dus keurig op tijd.

Om 10:55 beginnen we met de wedstrijd, we spelen 7 tegen 7. Ahrend, Jaimy en Dylan staan als eerste reserve. En Steyn is onze eerste doelman. Na 1 minuut scoort Jelmer met een prachtig schot en is het 0-1. 1 minuut later volgt er een eigen doelpunt na een vrije trap: 0-2. Om 9:57 scoort Omar, Dani kopt de bal na een uittrap van de keeper van SCH’44 en Omar scoort: 0-3. Dan volgt er een gevaarlijk moment van SCH’44, maar Steyn weet de stand op 0 te houden. Om 10.00 uur is het 0-4 door een schot van Omar. SCH’44 vindt het niet leuk en gaat wat geïrriteerder spelen, Dani wordt bijna gekild, gelukkig ziet de scheids het en krijgt Dani een vrije trap mee. Jelmer doet nog een poging, die ons een vrije trap oplevert, Omar neemt hem. Weer 5 minuten (10:05 uur) later is het 0-5 door een schot van Jelmer. Na een kort overleg met Jaimy (waar denkt hij het beste te zijn in het veld) zetten we hem op het middenveld ipv Joas, Dani wisselen we voor Hidde en Dylan voor Ahrend. Omar schiet na een poging naast en ook Jaimy doet een poging, die naast gaat. Voor Jaimy wel een super eerste balcontact. Om 10:08 uur is het 0-6 een doelpunt die volgt uit een keurig samenspel van Hidde en Joas waarna Omar kan scoren.

Hidde en Yannick weten de bal af te troeven van onze tegenstander en gaan naar voren, geven voor aan Omar. Dan een ingooi van SCH’44, Dylan pakt de bal goed over en geeft voor richting Jelmer, deze neemt de bal mee naar voren, Hidde geeft een mooie voorzet, helaas mis van Jelmer, Jaimy dan, hij gaat er niet in. Yannick staat weer goed te verdedigen, Hidde gaat naar voren, hij wil dolgraag scoren en ruikt de kansen. Hij werkt er keihard voor. Hidde moet helemaal terug, omdat het gevaarlijk lijkt te worden achterin bij ons, maar Jaimy weet goed te blokken, zodat het goed afloopt en Vriendenschaar is weer aan de bal. Om 10:14 uur is het 0-7 door een doelpunt van Omar. Twee minuten later is het 0-8 door een vrije trap van Hidde waaruit Omar weet te scoren. Een goede eerste helft en we staan voor!!!

De tweede helft gaat Dylan in het doel. Omar, Yannick en Ahrend zetten we op wissel. Om 11:25 uur laat de scheids de tweede helft beginnen. Dylan doet direct een poging. Hidde wil graag scoren en probeert, hij ziet niet dat Jelmer vrij staat en schiet naast. Jaimy staat echter voor het doel en probeert het nogmaals, weer niet, Dan Dylan aan de bal. Dani gooit in naar Jelmer deze gaat uit, dan een ingooi van SCH’44, Dani onderschept, Jaimy biedt zich aan, er volgt een schot van Dylan, ook Hidde probeert, naast. Om 10.31 uur wordt Jelmer geduwd en krijgt hij een vrije trap mee, na een prachtig schot van Jelmer is het 0-9. We wisselen Omar voor Jelmer, Ahrend voor Steyn en Yannick voor Dani. Ahrend neemt de bal gelijk goed over van de tegenstander. Toch probeert SCH’44 het maar hij gaat naast. SCH’44 wordt nog een keertje gevaarlijk, maar we hebben Dylan op goal, dus we hebben niets te vrezen. Joas schiet op het doel van SCH’44, iets te zacht dus keeper bal. Hidde dan, weer naast en hij wil zo graag, daarom hebben we hem ook in de tweede helft als spits opgesteld. SCH’44 kan nog een keer schieten op ons open doel en schiet keihard op de paal. Yannick krijgt een bal hard op zijn rug, we halen hem naar de kant en Steyn neemt zijn plekje over. Gelukkig gaat het snel wat beter met Yannick, maar hij wil liever niet terug het veld in. De O-10 wordt even later gescoord door Joas. Hidde schiet nog een keer op de paal. Omar geeft daarna een bal prachtig voor en dan eindelijk het doelpunt voor Hidde 0-11. We wisselen Steyn nog even voor Dani, waarna Dani de bal uit een corner keihard voorgeeft, helaas mist Joas, hij gaat net naast. Een rommeltje voor het doel bij SCH’44 levert ons een corner op die Jaimy neemt. Dani probeert, maar hij gaat uit. Jaimy probeert het ook, maar nee, iets te zachtjes. Joas maakt het echter af en scoort het laatste doelpunt. De stand is 0-12.
De overwinning is binnen. Heerlijk om weer te winnen, jongens jullie hebben geweldig gespeeld, ga zo door.