C-Junioren, C1, Hoofdklasse C

2 oktober 2010 10:30

Rossum, P. van

Goed op dreef!

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen FC Delta Sport ‘95 op het programma. Na de overtocht per pont stonden de “deskundigen” om 10.30 uur klaar langs het splinternieuwe kunstgrasveld van Delta. Thuis hadden we, voor de beker, gewonnen van de C-2 van Delta, zou de C-1 veel beter zijn?

Vanaf het begin had Vriendenschaar het initiatief. Al na drie minuten nam Thom een vrije trap die bij het Delta doel voor de voeten van Joram belande. Joram bleef koel en schoot bekeken in: 0-1.

Gaande weg de eerste helft kwam Delta Sport beter in haar spel. Vanuit het middenveld kwam een enorme poeier op ons doel. Een prachtige safe van Beau voorkwam de gelijkmaker. We verloren wel wat individuele duels. We kregen zelf ook wel veel kansen, maar de scherpte om het af te maken ontbrak. We gingen met een minimale voorsprong de rust in.

Na de rust deden we wat we al vaker gedaan hadden. Het tempo ging omhoog, en er werd scherper gespeeld. Kortom: we werden wakker. Delta kreeg het steeds moeilijker. Abdillah ging goed over de rechtervleugel door en gaf de bal op maat voor, die werd gemist. Even later dacht “Appie”, “dan doe ik het wel zelf”. Weer via de rechterkant met een solo en prima schot: 0-2.

Hierna ging het hard. Delta zakte weg en kon het hoge tempo conditioneel niet volgen. Het was soms net prijsschieten. Ook de wissels vielen prima in. Opvallend dat we  dit jaar zo’n sterke bankbezetting hebben.

Het werd uiteindelijk 0 - 5 na nog twee knappe doelpunten van Ennes en een mooie kopbal van Abdillah. Een prima uitslag die nog hoger had kunnen uitvallen als we iets beter met de kansen waren omgesprongen!